Dodge Ramvan td: inhouden boven 2000 tpm

Bouwjaar: 1999

van af iets meer dan een beetje gas houd de auto in boven de 2000 toeren.. Computer laat zich niet uitlezen ( dealer ) bij hevige regenval of stoomclaeneren loopt de auto weer goed..

Ik heb al: stekkerrs in motorruim en in cabine gecontactsprayed
Filters vervangen, remschakelaar afgesteld/doorverbonden,edc relais omgewisseld, stekker naar pomp gesoldeerd, stekker onder r voorstoel gesoldeerd en vele andere onvruchtbare acties..

Erikmobiel

Geplaatst door Erikmobiel (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge Ram Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi erik,
als je de stoomcleaner gebruikt, richt je dan nog op bepaalde plekken/onderdelen?
groeten michiel

Erikmobiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Na herhaalde pogingen is het met redelijke zekerhijd te zeggen dat het nat maken van de pomp en de omringende bedrading kortstondig herstel (plm 1 dag) tot gevolg heeft..
Na het uitpluizen van de bedrading en het herstellen van enige onregelmatigheden lijkt dit echter niet meer te werken, het enige dat nog niet hersteld is zijn da mantels om de signaal draden van o.a. de krukaspositie sensor..

ask an owner (0), 19 jaar geleden

hoezo liet deze zich niet uitlezen in den beginne;of geen foutcode opgeslagen

Erikmobiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Niet uitlezen 4 maal geprobeert, de dealer komt wel in de boordmodule maar de uitleesapp comuniceert niet met de motormanagement...

frank3203 (0) PRO, 19 jaar geleden

indien de drb3 van de dealer geen contact kan maken met ecm kun je eventueel nog even de bekleding onder asbak demonteren
hierachter zit ecm bekijk aandachtig eens even de pinnetjes
indien zich hier groenaanslag bevind met contact cleaner schoonmaken, dit komt wel eens voor bij modellen met airco
en na schoonmaakwerkzaamheden met tapijtreinigers
indien geen resultaat zul je toch even een andere ecm moeten proberen. MAAR UITLEZEN MOET KUNNEN.of links of rechtsom
ps vergeet niet even alle stekkerverbindingen welke onder/naast accu zitten ook schoon te maken evenals drie stekkers naast/boven brandstoffilter
komt ook wel eens voor dat deze geen/slechte verbinding hebben
vooral bij klachten waar je eigenlijk niet van op aan kan
helaas maak ik dit te vaak mee: vandaag werkt alles ,morgen weer
problemen. vooral bij mensen die regelmatig motor afspuiten is dit het geval
in zwarte kunststof ommanteling van kabels blijft vaker water
achter en bij bewegende kabels wil je niet weten wat een druppel water doet met electronica
ps kijk eens even of de kabelboom bij motor/bak overgang niet is beschadigd,door schurende beweging

succes
frank

frank3203 (0) PRO, 19 jaar geleden

oeps vergeten te typen
kijk eens wat hij doet als je met lopende motor aan kabel boom bij brandstofpomp trekt/duwt en dit zefde even proberen achter de voorste motorsteun (vanaf bakkant gaat dit super gemakkelijk

Erikmobiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Frank, bedankt voor je antwoord,Ik ben met de contactspray al grofweg overal geweest en ook bij de connectors van de pcm . Ik heb inmiddels de draadschema's van olieslager en kan zo wat gerichter door de auto hee meten, de datalink is een van de eerste dingen die ik door zal meten om zo wellicht de auto weer uit te kunnen lezen.. Een deel van de storing heeft ook te maken met dat de airco vanzelf aan gaat en aan de schema's te zien loopt een deel van de regeling hiervan over de pcm, ik zal me niet vervelen met kerst..
Erik

frank3203 (0) PRO, 19 jaar geleden

nog iets gevonden ??

Erikmobiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Veel vuiligheid binnen de mantel van de draadboom , een onbekende schroevendraaier en ik krijg geen signaal van de pulssensor op de eerste injector ( altans geen stroompje nog weerstandverschil bij lopende motor)( en er is geen verschil bij het lostrekken van de stekker) het draadschema blijkt een andere stekkerconfiguratie te hebben met hier en daar een andere kleur) Ik ben nu aan het pogen om deze te bestellen via een Bosch center, echter is de identificatie nog al lastig ( waarom weet ik ook niet) Een andere mogelijkheid via hun is de hele handel naar Bosch sturen en aldaar de compenenten ( inc pcm ) te laten testen) Zou wel weer eens leuk zijn om binnen het kwartier boven de 120 te zitten met de auto...
Erik

Erikmobiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Nou het is eindelijk gemaakt, Bij de dealer hebben ze een software update gehad speciaal om de problemen bij het uitlezen van de diesels op te lossen werd mij verteld.. Met een nieuwe injector sensor en een remlichtschakelaar gaaat ie weer als de brandweer..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Ram Van of stel zelf een nieuwe vraag.