Fiat Punto: Koelventilator slaat niet aan.

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 199 B2.000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 51

Heb hier een probleem met de koelventilator.
Wagen is binnengekomen met klacht dat airco niet voldoende koelde. Na controle vastgesteld dat koelventilator vast zat. Deze vervangen,maar als de airco wordt aangezet draait de koelmolen niet. Er zijn geen foutcode's in de motorECU van waaruit de ventilator wordt aangestuurd. Relais en zekeringen zijn OK. De ventilator wordt massagestuurd door de ECU en als ik de 2 draden voor hoge/lage snelheid(pennen A7 en A8) aan de massa leg,draait de ventilator. De druk in het A/C systeem is OK en de koppeling van de compressor springt in. Als ik met diverse diagnosetoestellen (Delphi,Launch en Autel) probeer om de hoge of lage ventilatorsnelheid aan te sturen,krijg ik bericht van "opdracht niet uitvoerbaar". Ik heb ondertussen al een andere ECU gemonteerd omdat ik er van uitging dat de ventilatorsturing in de ECU defect was,maar ook dit brengt geen oplossing. Als ik de stekker van het koelwater uittrek,dan draait de ventilator wel,maar wordt de koppeling van de A/C compressor niet meer aangestuurd. Ik ben nu bijna ten einde raad met dit probleem en hoop dat iemand mij hiermee verder kan helpen.
Wagen is een Punto EVO 1.3JTD met 51KW en Euro4 met motorcode 199 B2.000
Groeten,
Patrick RPM-Motors

RPM Patrick

Geplaatst door RPM Patrick (5) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

RPM Patrick (5) PRO, 5 jaar geleden

Probleem is opgelost.
De druksensor van de airco gaf een verkeerde waarde aan de motorECU waardoor de koelventilatoren niet weden aangeschakeld.
Druksensor vervangen en nu is alles OK.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.