Ford USA Ranger: Tik in de motor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500

Heb een probleem met een Ford ranger er zit een vrij hoge tik in de motor. Het lijkt bij de nokkenas vandaan te komen. Heb al 4 uitlaatkleppen vervangen ivm een uitgeslagen kop en de bijbehorende tuimelaars ook al vervangen. Dit heeft niet geholpen. De tik komt erin bij 3000 toeren en wordt sterker als je vanaf 3000 toeren (rijdend) je gas loslaat. Zodra het toerental dan onder de 2000rpm zakt verdwijnt de tik. Zolang je maar blijft trekken lijkt het wel of de tik er niet inkomt. Heb ook al aan een drijfstanglager gedacht maar daar lijkt mij de tik veel te hoog voor.

weerheim

Geplaatst door weerheim (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford USA Ranger? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

De student (0), 13 jaar geleden

Bij gas loslaten en hij tikt,dan is het meestal een bielle(drijfstang)

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Ford ranger 2500, daar zit een diesel in uit een ander merk, en ik dacht een toyota of een mazda..
Heeft deze motor nog wel stoterstangen? een kromme stang kan ook lekker irritant tikken, of een vastzittende stoter (hydraulisch) ik moet ff de motor opzoeken.

gr

Peco Power

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Okay, er zit een mitsubishi motor in, staat de timing wel goed? en de injectoren willen ook wel ratelen bij deze motoren.

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA Ranger of stel zelf een nieuwe vraag.