Ford KA: foutcode p0335 krukassensor

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A9A, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 51

Hier een 2008 ford ka met terugkerende foutmelding op de krukassensor.
Deze reeds vernieuwd maar de storing blijft terugkomen, iemand die mij een tip uit ervaring kan geven?

Op het AMT garageforum staat een identiek probleem,maar daar kan ik nu niet inloggen,wellicht een van jullie wel?
bij voorbaat dank.

garage van horne3459

Geplaatst door garage van horne3459 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Highway (65) PRO, 7 jaar geleden

Op je verzoek heb ik de topic opgezocht. het was een hele discussie. Dit was de oplossing volgens de TS

de storing is een aantal weken geleden opgelost, ik heb nog even gewacht om zeker te weten of hij terug kwam,khad eerst een NN rep.uit laten voeren,maar na een aantal km/ritten kwam hij toch terrug met zelfde probleem,alles nog op een rij gezet wat er allemaal was uitgevoerd,nog een tweede auto naast gezet en zowel scope sensoren/scope timing vergeleken, de plaatjes waren 1:1de kabelboom was compleer doorgemeten op weerstand/inductie/belast/top top/wisselspanning enz,er was aan 1ding geen aandacht geschonken en dat was de STROOM!! en hier ging het mis!! toen ik de primaire onstekings stroom ging meten tov.massa ECU,was deze gehalveerd,eerst twijvel je aan je goedkoop chinees amperetang,maar toen ik de ECU massa los koppelde tokkelde mijn motortje gewoon door zonder dat er ook eenTemp./lambda waarde afweek,met los gekoppelde ECU massa aan de ECU gemeten en daar liep 0,0 milieampere door,draad voor draad gescoopt en bleek al gouw dat mijn stroom verdween naar achteren de benz.tank in,de tankmeterdrijver krijgt eem massa die door gelust word in de ECU,en deze massasignaal draad maakte sluiting met de massadraad van de benz.pomp,de meterstand wijkt hierdoor niet af want er is geen spannings verschil,alleen de stroom is veel hoger en waarschijnlijk verstoord deze de digitale krukas signaal in de ECU,

Deze meting bracht mooie plaatjes[vind ik zelf teminste}dat ik die met jullie wil delen,in je ECU massa zie je de inspuiting en onstekings signaal,er is vaak een Topic over "'auto start wel maar slaat niet aan""dan is dit een mooie meting om te zien of je injector/onsteking word aangestuurd,je kunt aan deze scope opname in 1keer zien of het word aangestuurd/weerstanden in bedrading van injectors/bobine,eigenlijk kun je er uit aflezen in 99% van de gevallen dat ook je ECU massa/voeding in orde is.

in veel gevallen zijn de injectors ontoegangkelijk en de bobine uit 1blok vervaardigd en is het soms moeilijk te meten of zij worden aangestuurd,dan is een simpel millieamperetangetje in combinatie met scope naar mijn inziens de oplossing,je kan hen in de ECU massa meten maar ook in de ECU voeding/of desbetreffende zekering/of relais door lussen.





de blokstroom die je in de opname ziet is de stationaire regelklep,dan komt er een kleine piekstroom,deze is de injector en vervolgens word de bobine srtoom geactiveerd,kheb bij de ene nog even de disbobine aan geloten aan 1kant,

de laatste opname is de stroomcurve met uitgeschakelde benz.pomp.

Er zat 3 bestanden bij die niet te openen waren. Dit was bij die auto de oplossing.

garage van horne3459 (0) PRO, 7 jaar geleden

Bedankt voor je bericht,ik heb bij deze Ka de combistekker van de tankmodule afgehaald en met remmenreiniger gestart,code p0335 krukassensor is er direct weer.
Indien ik de nokkenassensor loskoppel,krijg ik meteen foutcode op de nokkenassensor,maar niet meer op de krukas
Kettingrek komt dat bij dit motortype ook voor?

Highway (65) PRO, 7 jaar geleden

Daar hadden ze het ook over maar was bij die auto al gecontroleerd. De hele tekst plaatsen is veel.

garage van horne3459 (0) PRO, 7 jaar geleden

Zit nu ook op het AMT forum,heb beide post doorgelezen van P0335, AC tronics geeft ook deze foutcode aan als storing, dus eerst gaat de ECU naar hun toe.

garage van horne3459 (0) PRO, 7 jaar geleden

ECU is terug ,Actronics heeft deze goed bevonden.,we zoeken verder.

Dennnis (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo, wij hebben hier een Ford Ka met BAA motor met exact hetzelfde probleem. Wij krijgen iedere keer p0335. Scope beelden zijn goed tot aan de ecu.
Hebben jullie het al kunnen oplossen?

mvg, Dennis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.