Honda Civic: olieverbruik, wat te doen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: D14A4 (1.4i)

goedendag,
ik heb wat olieverbruik (weet niet precies hoeveel) maar gebeurt vooral bij een hoger toerental en is blauw van kleur, nou heb ik hier en daar gelezen/gehoord dat het de klepseals zijn, of de zuigerveren, ik heb nog geen compressiemeting gedaan, maar wat is de grootste kans wat het is? ik denk ook niet dat ik minder vermogen heb.
wat me ook is opgevallen is dat hij zweet bij de carterpakking, zou dat ook (een deel van) het olieverbruik kunnen verklaren?
heb 2 dagen terug mijn olie en oliefilter ververst, dus zal wel kijken hoe en wat.
het staat ook nog in de planning om mijn kleppen te stellen, maar neem aan dat dat niets te maken heeft met het olieverbruik.

mvg,

Puffy


(ps. ben een leerling monteur dus nog niet zoveel ervaring met dit soort dingen)

Puffy

Geplaatst door Puffy (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

meestal zijn het de kleprubbers die hard worden en niet meer afdichten rond de klepsteel, zuigerveren kan ook mee spelen, er zijn toevoegingen (lapmiddel) dat je aan de olie kunt toevoegen en wat rubbers weer zachter maakt, maar beste is vernieuwen

Puffy (0) PRO, 12 jaar geleden

wou ze toch gaan bekijken aangezien ik de kleppen wil gaan stellen, als ik dan zie dat ze aan vernieuwing toe zijn, doe ik dat gelijk erbij, voor het geld hoef je het niet te laten denk ik, en de kleppendeksel is er dan toch al vanaf, zal eens kijken of ik deze week een compressiemeting kan doen om de zuigerveren uit te sluiten.
alvast bedankt!!

edit: compressietest gedaan, compressie lag tussen de 12.3 en 12.8 bar, dus dat zit wel goed, nu nog maar eens kleppen stellen etc.

kf201 (0) PRO, 10 jaar geleden

meestal bij de jappen zijn het de zuigerveren die het begeven. had zelf een celica uit 2001, zuigerveren slechte 1ltr olie op 2500-3000 km aan verbruik, geen lekkage.

vriendin heeft ook een civic uit 96, zelfde probleem. ook kleine lekkage bij carter. maar dit zal niet je olieverbruik enigsinds verminderen door die te vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.