Honda Accord: Afstelling ontsteking Honda Civic 14.i automaat

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: D14A4

S'morgens geprobeerd de auto te starten maakte een raar geluid en ben gestopt, bij nader onderzoek bleek dat de distributieriem een paar tanden was versprongen.Heb voor de zekerheid een nieuwe riem er op gezet en opnieuw gestart sloeg aan maar in een heel laag toerental gas geven hielp niet.Voor de zekerheid gecontroleerd of de riem goed was gemonteerd dat stond allemaal goed. Ik heb de onsteking wat vroeger gezet en toen liep de motor goed,later met de lamp afgesteld voor de zekerheid,maar nu ruikt hij naar bezine en heb ik het idee dat er toch iets niet goed is.Toen wij de auto aanschaften had ik het gevoel dat hij niet goed optrekt bv bij het inhalen een andere auto schakeld wel goed terug maar trok lui op.Ik heb het idee dat de distributie riem een tand te laat of te vroeg stond wat door de vorige eigenaar en de garage is gedaan . Wie heeft hiervoor de oplossing bij voorbaat Dank.

Lobster

Geplaatst door Lobster (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Theo Sparenburg (5), 10 jaar geleden

Kleppen de zuiger(s) geraakt? Even compressie meten of een lekproef uitvoeren. Ik ga ervan uit dat de riem precies goed staat en je de merktekens hebt gebruikt.


vr.gr. Theo

Lobster (0) PRO, 10 jaar geleden

HalloTheo, ja ik heb voor de zekerheid de kop er afgehad en alle kleppen in geschuurd ze zijn potdicht,later de compressie gemeten en deze is perfect.Stationair loopt hij ook precies goed alleen de bezinelucht soms kan ik niet verklaren, heb alle aansluitingen gecontroleerd en daar is niets mis mee.Is het mogelijk dat voorheen de distributieriem niet goed op tijd heeft gestaan voor dat het probleem te voorschijn kwam en de ontsteking daar op afgesteld is geweest, en nu wel op tijd staat en ik de ontsteking flink wat heb moeten verzetten?
Het zit mij nog niet helemaal lekker.
Groeten,
Henry

Theo Sparenburg (5), 10 jaar geleden

Kan me voorstellen dat het je niet helemaal lekker zit. Kan natuurlijk best dat de ontsteking niet goed stond. Ik neem aan dat je die nu op de voorgeschreven voorontsteking hebt gezet. Je kan voor de zekerheid ook nog even de uitlaatgassen testen voor zover dat je dat niet al gedaan hebt.

vr.gr. Theo

Lobster (0) PRO, 10 jaar geleden

Theo, bedankt zover ik controleer de uitlaatgassen en je hoort nog van mij wat het resultaat is.
Groeten Henry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.