Hyundai Tucson: P0170 + lambda stationair constant 0,15 volt

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo, probleem is inmiddels opgelost, maar de achtergrond snap ik niet helemaal. Deze tucson had code p0170. Als de motor stationair draait, reageert de lamda niet. Deze staat dan op 0,15 volt. Maak je iets toeren, dan pendelt de lambda keurig. Als je dan blijft rijden/ toeren houd, wordt er geen code opgeslagen. Tenzij de motor weer stationair draait, dan is die heel gauw terug. Lamda 0,15 v is arm mengsel. Maar je hoort heel goed dat ie te rijk loopt. LM meter was 2 jr terug al vv, toen om p0102. Bij meting LM stationair gaf die 2 Gr. Sec . Toch weer een nieuwe besteld omdat er meerdere meldingen zijn van vroegtijdig sneuvelen van imi- LM meters. Probleem is nu opgelost. Echter nog steeds 2 Gr. Sec. Heb wel het idee dat deze LM sneller en nauwkeuriger reageert. Maar waarom deed lambda 0,15 v bij stationair met oude LM? Mengsel was duidelijk rijk. Had bijna een lambda vervangen en vraag me nu af waarom dit gebeurt. Iemand suggesties?

wkhoek

Geplaatst door wkhoek (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Tucson? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wkhoek (0) PRO, 8 jaar geleden

de code p0170 is helaas weer terug. Iemand nog suggesties?

harlie (0) PRO, 8 jaar geleden

Je zegt zelf dat de sensor aangeeft; arm mengsel en de motor heeft een rijk mengsel (zou het voor de zekerheid even meten met de 4-gastester). Volgens mij duidt dit op een slechte uitlaatgassensor.

wkhoek (0) PRO, 8 jaar geleden

Nogmaals nieuwe LM geplaatst, nu toch opgelost zoals het zich laat aanzien. (Imi LM is veel goedkoper maar van twijfelachtige kwaliteit blijkbaar)

harlie (0) PRO, 8 jaar geleden

Blijft onlogisch dat uitlaatgassensor arm signaal geeft terwijl motor een rijk mengsel krijgt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Tucson of stel zelf een nieuwe vraag.