Hyundai I40: vliegwiel defekt

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1700

I40 – 10/12/12 – 1685 – 80kw

Beste collega's we zitten hier effe met de handen in het haar. Bij deze wagen is de koppeling defekt. Onderdeelnummers opgevraagd, gevraagd of dit voertuig een dubbel massa wiel heeft. Antwoord was negatief. Nu blijkt dit voertuig toch dubbel massa wiel te hebben en is dit defekt.
Onderdeel nummer 23200-2A862. Onderdeel is blijkbaar niet leverbaar in België.
Moest iemand dit al voorgehad hebben dan zijn alle tips welkom want voertuig is geblokkeerd. Iedere tip is van harte welkom.
Chassis : KMHLB81UACU039153

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai i40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jhl (0) PRO, 7 jaar geleden

Na informatie bij 4 verschillende Belgische dealers, is dit vliegwiel niet beschikbaar. Verschillende sites geraadpleegd in Nederland en Duitsland : overal op stock, tot je het wil bestellen en dan is het plotseling niet meer voorradig.
Ik stel mij toch ernstig de vraag of op die 5 jaar dat de I40 bestaat nog nooit iemand een koppeling heeft moeten vervangen. Blijkbaar - en dit meen ik - zijn wij de allereerste garage in gans Europa die een bi-massa vliegwiel nodig hebben voor een I40. Weeral een primeur in België.

Wij zoeken verder in tweedehands.

jhl (0) PRO, 7 jaar geleden

Voertuig hersteld met tweedehands vliegwiel. Erg dat je in 2016 voor een voertuig van 4 jaar oud nog geen vliegwiel kunt bestellen bij de dealers alsook niet op de aftermarket. Via grossist voor de Benelux mail gestuurd naar Valeo, die origineel monteert. Reactie van Valeo : Hyundai weigert dit vliegwiel vrij te geven.
Begrijpelijk dat de plaatselijke dealer - nochtans een grote - definitief stopt met dit merk.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Worden ze niet omgebouwd naar vaste vliegwielen misschien? Dat zou verklaren waarom het nergens op stock is.

jhl (0) PRO, 7 jaar geleden

Had inlichtingen ingewonnen bij dealer en kan niet omgebouwd worden. Spijtig genoeg.

r9217 (0) PRO, 7 jaar geleden

Vreemd verhaal dit , koppelingen gaan om de 100.000 km defect bij deze auto,s , ook de vliegwielen gaan regelmatig stuk , de hydraulische bediening is ook vaak een zorgenkindje , vaak is het garantie ( 5 jaar ) en hier moet een tweedehands vliegwiel in ? Zou toch eens de importeur raadplegen


Succes

jhl (0) PRO, 7 jaar geleden

Idd vreemd verhaal en toch echt gebeurd. Vliegwiel niet verkrijgbaar wegens niet vrijgegeven en ook geen leveringstermijn. Kostprijs 979 euro + btw. Inlichtingen ingewonnen bij 4 (!!) verschillende dealers en steeds zelfde verhaal. Je moet het vliegwiel bestellen en dan wachten tot het geleverd wordt, annuleren kon niet meer. Uiteindelijk ook weeral iets bijgeleerd : die 5 jaar waarborg telt niet altijd.
Dit voertuig is een "Cardoen" : heeft slechts recht op 2 jaar wettelijke garantie volgens ervaren dealer.

Highway (120) PRO, 7 jaar geleden

Wat is een cardoen?

jhl (0) PRO, 7 jaar geleden

Is grootste onafhankelijke importeur van België.Is uitvinder vd autosupermarkt. En blijkbaar hanteert Hyundai ivm deze wagens enkel de europese wettelijke waarborg van 2 jaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai i40 of stel zelf een nieuwe vraag.