Iveco Daily: injectorlampje gaat knipperen bij gas loslaten

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel

tijdens het rijden als je het gas loslaat gaat het injector lampje knipperen en gaat de motor een beetje een tikkend geluid produceren net alsof de brandstof niet goed in verhouding staat. de druksensor achterop de pomp is al 2x vervangen en dan is het probleem even weg maar komt gewoon weer terug. ook is er een stekker van de afsluiter vervangen omdat deze geen goed contact maakte. als ik de stekker van nokkenaspositiesensor los haal kan ik precies het zelfde euvel simuleren kan dit hier mee te maken hebben (komt dit vaker voor) lijkt mij dat de pomp dan niet meer word bijgeregeld als je het gas los laat.

als deze storing optreed kun je geen gas geven (noodloop) maar zodra je de koppeling in trapt en de toeren naar stationair laat vallen kun je weer verder rijden en gaat het lampje ook weer uit.

off road pey-echt

Geplaatst door off road pey-echt (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Iveco Daily? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

T.P. (0) PRO, 14 jaar geleden

Gaat er maar van uit dat je drukregelaar blijft hangen als gevolg van slijtage van de hogedrukpomp.
Pomp compleet vervangen, wel duur maar als je alleen de regelaar vernieuwd komt het probleem geheid terug is mijn ervaring.
Wel even de parameters uitlezen en de gewenste en geleverde dieseldruk vergelijken op het moment dat de fout optreedt, dan zul je waarschijnlijk zien dat de geleverde druk hoger is dan de gevraagde druk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Iveco Daily of stel zelf een nieuwe vraag.