Iveco 35C12D D E4: Diverse storingen EDC lampje en soms inhouden

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2300, Vermogen (kw): 85

Wij hebben hier een Iveco met diverse storingen. Het begon met storing Luchtmassameter. Zowel op luchtstroom als op temperatuur. Bij storing wissen kwam deze tijdens proefrit gelijk terug. Nieuwe LLM gemonteerd. Storing bleef weg. Een week later weer storing op LLM en op Lambda sensor. Gemeten aan de lambda sensor onderbreking. Nieuwe gemonteerd, storing weg. Een week later weer storing op, luchtmassameter, Lambda sensor en twee nieuwe nl. circuit gasklepactuator kortsluiting naar B+ en Rempedaal signaal fout. Alle storingen gewist en massa's gecontroleerd, stekkerverbindingen gecontroleerd etc., een proefrit gemaakt van ruim een uur. Geen storingen.
Nu zijn we een week verder en staat de bus er weer. Met alle boven genoemde storingen. Ik heb een schema opgevraagd of er verband met de onderdelen is. Bijvoorbeeld een gezamenlijke massa of voeding. Helaas, niets van dat alles. Het enige wat ze met elkaar verbind is de motorcomputer. ACtronics kan niets met de computer omdat ze niet om de startblokkering heen kunnen. Hebben jullie misschien nog een geniaal idee? Dat zou geweldig zijn.

Henri Akkerman

Geplaatst door Henri Akkerman (0) PRO , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Iveco Daily? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 6 jaar geleden

massa's en voedingen Ecu getest? belast?

mvg diagnoseoplocatie.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Iveco Daily of stel zelf een nieuwe vraag.