Jeep jeep cherokee: branderige geur cherokee crd

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: crd

De klant heeft regelmatig een brandgeur of warmte geur. onder het rijden soms als hij stilstaat. het is niet altijd op het zelfde moment. of als er iets aan heeft gestaan. heeft iemand hier ervaring mee. het is namelijk een heel lasstig iets heb het 1 keer ff geroken maar dat was snel weer weg. diverse keren gereden maar helaas .

ps hoe kan ik deze naar een andere topic krijgen?

apalracer

Geplaatst door apalracer (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Cherokee? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Je zegt het zelf al, dit is lastig, is het een automaat en wat voor diesel ligt er precies in. Is er ooit een navigatie systeem of een ander audio/dvd systeem ingebouwd? Geuren zijn natuurlijk lastig via het internet, ruikt het naar ,RUBBER, OLIE, KOELVLOEISTOF, ATF(IN GEVAL VAN EEN AUTOMAAT) REMMEN, KOPPELINGSPLAAT, STATISCH/KORTSLUITING?

kun je iets meer info geven?

gr

Peco Power

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Verplaats door deze moderator.

Hans

apalracer (0) PRO, 15 jaar geleden

het is een smeulende geur. dat lijkt het. het is een schakel 2.5 crd als ik me niet vergis heb hem ff niet hier. er zijn geen rare dingen ingebouwd of er uit gehaald. heb al gezegd dat ze de stoel verwarming eens niet moest aanzetten.

mvgr

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Duidelijk, haal daar het relais maar eens uit,of de stekker eraf, wss is dan het probleem voorbij. een keer goed stofzuigen onder de stoel helpt ook

gr

Peco power

mdauto (0) PRO, 14 jaar geleden

misschien een lekkend brandplaatje van de verstuiver?

apalracer (0) PRO, 14 jaar geleden

goedendag allemaal, bedankt voor wat oplossingen maar , nu heeft ze het al een tijdje niet meer geroken en ik heb het ook nog niet gevonden. echt heel vaag maar goed , mocht ik de juiste oorzaak vinden dan laat ik het weten.

alvast bedankt voor het mee denken

mvgr

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik vind toch dat een diesel wel eens meer stinkt dan een benzine auto. Helemaal druppelvrij tanken is niet altijd makkelijk. De stank na het tanken blijft wel eens hangen. Ook een kachel wil wel eens naar stof ruiken. Vooral als die een tijd niet gebruikt is.
Lichte diesellekage geeft en kan bij de klant een vervelend gevoel geven. Mensen denken al vrij snel dat een auto in de brand kan vliegen.
Zal ook wel door die Amerikaanse films komen.
Neem de klant echter wel serieus en leef mee. Ze vertrouwen op je kennis. Heerlijk beroep toch..

plugie (0) PRO, 14 jaar geleden

verstuiver willen nog wel eens door slaan op brandplaatje
carterventielatie klep lek
klem van turbo op voorpijp geschuurt
dit alles komt nog wel eens voor

hugowilrijk (0), 14 jaar geleden

Hoi allemaal
ik rijdt ook met de Jeep Grand Cherokke 2.7 CRD 2003 (Mercedes motor en automaat). Km stand nu 80.000.

Voor een tweetal weken kreeg ik van de invoerder JEEP in Brussel een nota voor de gratis vervanging van de electrische verwarmings elementen in beide voorzetels.

Dit is overigens reeds de 2de maal dat dit via een oproepbrief van de invoerder plaats vindt. Vorige keer in 2006.
Blijkbaar zijn de problemen met de electrische zetelverwarming dus nog actueel.
Zelf heb ik nooit enige brandgeur opgemerkt. Ik voeg er wel aan toe dat ik deze verwarming slechts zelden gebruik.

De brandplaatjes onder de verstuivers zijn ook een gekend probleem bij de Mecedes CRD 2.7 diesel motor !!!
Gelukkig gebeurde dit bij mijn Jeep slechts 1 maal, en dan - nogmaals veel geluk - bij cilinder nr 1. Stel je voor, als het cilinder nr 4 o 5 was, dan kunnen ze de motor laten zakken !!!
Zwakjes van Mercedes !!! Ik heb voorheen 17 jaar met Audi diesels gereden en nooit een soortgelijk probleem genkend (maar daar kennen ze ook wel enkele problemen, bv met compressie verlies bij de eerste turbo diesels met intercoolers. Gevolg: verschrikkelijk slecht starten met warme motor, want geen voorverwarming / voorgloeien).

Groetjes
Hugo
Antwerpen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.