Jeep Cherokee: Remprobleem achter

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.0L

Bij deze auto hebben we een heel hoog remverschil. Op de weg met remmen zeker met nat wegdek direct een wiel dat blokkert.
Rechts achter blokeert meteen. We hebben de remcilinders vervangen alles diverse keren ontlucht.
Het T stuk op de achteras heeft geen kogelklep. Remleiding door geblazen T stuk door geblazen, Stel mechanisme gecontroleerd, remtrommels gewisseld.

Alles blijft het zelfde links achter remt de auto niet.
Wat we nog niet gedaan hebben is de voering vervangen of gewisseld, maar dan zou je als er een overmaat voering of trommel op zit toch bij draaien van de trommel toch een verbetering kunnen krijgen?

volvoxc90

Geplaatst door volvoxc90 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Cherokee? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

ovi (0), 12 jaar geleden

Er zit toch een lastafhankelijk regelventiel op?

Hans4040 (290) PRO, 12 jaar geleden

Probeer eens nieuwe remvoering...waarschijnlijk zijn ze kijhard door verglazing.
Eventueel trommels uitdraaien.

mvg,
Hans

volvoxc90 (0) PRO, 12 jaar geleden

Nee, er zit geen lastafhankelijk regelventiel op. Vanaf de hoofdremcilinder gaan de 2 leidingen naar een soort van regelblok.
Hiervandaan gaan 3 leidingen 1 voor rechtsvoor 1 voor linksvoor en 1 voor achter. De leiding gaat naar de achteras waar een t stuk zit en vanaf daar gaat het naar links en rechts.
Trommels zijn niet gegroefd en lijken mooi rond. De remvoering vervangen zaten wij ook al aan te denken.

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

even met 'n vijl of slijptolletje de randen van de remschoenen afschuinen,probeer eens effe.ook de randen op de kop van de schoenen.

volvoxc90 (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat vreemd is dat de remvoering aan de kant van blokkeren juist oud en verglazing zou kunnen zijn. De kant dat niet voldoende remkracht haalt lijkt nieuwe voering op zitten.

Verschil doordat een half setje is gebruikt?

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Werkt de stelinrichting naar behoren? Wat zie je, als je remt zonder trommel?

volvoxc90 (0) PRO, 12 jaar geleden

Alles werkt dan naar behoren. De kant die niet de remkracht haalt daar was de stelinrichting van defect. Dat is nu hersteld en werkt zo als het moet.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Is het probleem nu opgelost? soms moet je wel 50 keer de rem intrappen om de juiste afstelling bereikt te hebben

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

randen afschuinen probeer nou maar,en waarom zet je niet even de de remschoenen van links naar rechts.

ovi (0), 12 jaar geleden

Je kan dus nu de beide kanten afstellen dat ze lichtjes slepen en dan nog remt de linkerkant niet?

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

zijn de remschoenen zelfcentrerend? Ze kunnen dan omhoog en omlaag geschoven worden. Zo nee? centreren mbv het onderste (exentrische) scharnierpunt.

volvoxc90 (0) PRO, 12 jaar geleden

Jongens, de auto is weg, maar komt binnnekort terug. De schoenen waren goed gangbaar en het opstellen ging snel. Tevens hebben d=ze die aan beide kanten met de hand opgesteld. Op de bank was het verschil russen rechts en links erg groot van 100% tot 40% het schommelde erg op en neer, maar het bleef hoog. Op de weg was het geen rijden met een beetje door remmen blokkerde meteen het rechter achterwiel om dat links niets doet of erg weining.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Tja, als het niet lastig zou zijn had je ons niet nodig. Ha,Ha,Ha, Maar goed, Als er een remslang tussen zit kan die aan het eind dichtklappen, door een velletje in de slang. Bij een leiding kan ik me voorstellen dat er iets in de leiding zit wat afsluit bij het binnengaan in de cilinder of in het stuk op de achteras, en dan voor de vernauwing van de leiding.

ovi (0), 12 jaar geleden

De remcilinders zijn al vervangen en hij heeft ze al meerdere keren ontlucht dus de kans dat er nu nog ergens een verstopping zit zou dan wel heel straf zijn!
Plaats in ieder geval de oplossing want ik ben echt benieuwd wat het nu uiteindelijk gaat zijn.
Ik zou toch eens gewoon de remvoeringen vervangen.

volvoxc90 (0) PRO, 12 jaar geleden

De slang zit voor het T stuk op de achteras. De remleiding naar de slecht werkende kant hebben we los genomen en door geblazen. Inderdaad ik denk ook dat het de remvoering is. Ik hoop niet dat ze een remtrommel uit gedraaid is of iets dergelijks, maar misschien door het rijden is nu alles goed, omdat de stelinrinchting nu perfect is afgesteld.

volvoxc90 (0) PRO, 12 jaar geleden

nieuwe voering gemonteerd en het probleem was opgelost. Was wel iets aan de voering te zien maar dat is altijd gissen.

ovi (0), 12 jaar geleden

Goed nieuws!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.