Jeep Cherokee: Motor gaat slecht lopen als hij warmer wordt

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.0

Motor start goed en loopt in eerste instantie mooi rond. Na een tijdje begint hij slechter te lopen en valt daarna ook uit. Blijkt dat de vonk wegvalt. We hebben al een andere bobine en een ander, gebruikt, module geprobeerd met hetzelfde resultaat. Iemand nog ervaringstips?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Cherokee? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

GOVA (0) PRO, 10 jaar geleden

Is waarschijnlijk nog een klassieke verdeler met kabels , niet ?
Hier nog service bulletins over de WJ 6 cilinder motor.

[url=http://www.wjjeeps.com/tsb.htm#EMISSIONS]WJ Technical Service Bulletins[/url]

Succes

Siem Bijman (140) PRO, 10 jaar geleden

Dankje GOVA, gaan we mee aan de slag. Auto heeft geen prioriteit van de klant, maar zo gauw als we even tijd hebben gaan we er weer mee verder.

Siem Bijman (140) PRO, 10 jaar geleden

Zie dat de link die jij stuurde een Jeep betreft vanaf 1999 en deze van ons is een model van 1988 GOVA. Is daar ook zoiets van dit model?

GOVA (0) PRO, 10 jaar geleden

Sorry, ik zat 10 jaar verkeerd !

google op "XJ jeep"

http://www.xjjeeps.com/

gr
Rik

Siem Bijman (140) PRO, 10 jaar geleden

Dankje Rik. Probleem gevonden via een collega, te weten Mercury, (Peco Power): hij gaf aan dat de krukaspositiesensor vaak dit soort klachten vedroorzaken en daar in het verleden een speciale reparatiekit voor geleverd werd. De weerstand zou te hoog worden als hij warmer werd en het signaal ook gestoord door inductie oid. Ik heb vanmorgen gekeken of ik die sensor kon demonteren en toen zag ik dat de bedrading tegen de uitlaat was gekomen en gedeeltelijk doorgesmolten was. Logisch dat je dan een slecht signaal krijgt. Ik heb die draad gerepareerd en toen was het probleem over. Bedankt Rik en Peco Power voor jullie hulpvaardigheid.

Hier nog een fototje:

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.