Kia Pregio: afstellen brandstofpomp

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TCI D4BH

Geachte heren en dames,

Wij hebben hier een Kia Pregio binnenstaan welke zeer slecht start, ongeveer 1 minuut doorstarten, dan slaat hij aan met veel witte rook. Gloeiers zijn al bij een andere garage vervangen, gloeirelais werkt, wij hebben tijdelijk het brandstoffilter uit het systeem gehaald om een lekkend opvoerpompmembraam uit te sluiten, distributie is gecontroleerd en krukasspie is niet uitgeslagen.

Nu willen wij de pomptiming controleren, maar ik kan geen beschrijving/ meetwaarden vinden. Kia dealer hier heeft het nog nooit gedaan en kan ook de beschrijving niet vinden (schijnbaar een probleem met de vertaling van de werkplaatshandboeken).

Mijn vraag is dus of iemand een beschrijving heeft hoe wij deze pomptiming kunnen controleren.

Alvast bedankt,

Groeten Erik

02erik02

Geplaatst door 02erik02 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Pregio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

marc1123 (0) PRO, 10 jaar geleden

Pomppositie mm na O.D.P.: 0,97-1,03
Krukaspositie (n = na B.D.P) ° voor B.D.P.: 8,5-9,5 n
meetklok achter in de pomp tussen de leidingen

dit staat op autodata

02erik02 (0) PRO, 10 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, toevallig vandaag de auto opgehaald bij de dieselspecialist. De pomp stond goed, maar uit ervaring hebben ze deze op 40 mm na ODP gezet, de auto start nu perfect en is een beetje sneller.

Groeten Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Pregio of stel zelf een nieuwe vraag.