Kia RIO: automaat storing

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: A5D, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 71

We hebben hier een Kia Rio Automaat van 2004 met slechts 120.000 km. Het viel mij bij het eerste ritje wel op dat ik bij het in de rijdstand zetten, soms wel iets meer gas moest geven om tot rollen te komen. Verder schakelt hij heerlijk en doet alles zoals het moet, totdat je hard gaat remmen tot stilstand. De automaat weigert daarna alle dienst om de auto nog van zijn plek te krijgen. Alsof alle olie naar voren wordt geduwd en er iets lucht aanzuigt. De oplossing is dan flink gas geven tot wel 5000 toeren, langzaam voel je dan de grip terugkomen en vervolgens lijkt er niks meer aan de hand. De olie is mooi rood, niet verbrand, en precies op peil. Wie o wie heeft er een idee wat hiermee aan de hand is?

autobedrijf Lammers

Geplaatst door autobedrijf Lammers (0) PRO , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Rio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

autobedrijf Lammers (0) PRO, 7 jaar geleden

Heel vreemd, bleek toch een kwestie van een half litertje olie te zijn, ondanks dat de pijlstok precies MAX aangaf. wellicht verkeerde pijlstok? Hoe dan ook, klant rijdt weer probleemlos rond. Dank voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Rio of stel zelf een nieuwe vraag.