Kia PICANTO: olie lekkage, na vervangen olie

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1100, Vermogen (kw): 48

Na olie vervangen lek tussen motor en automaat bak [heel veel], zal de keerring zijn, maar hoe kan dit na olie vervangen?
gr

jo62

Geplaatst door jo62 (50) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Picanto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

tim 4 (0) PRO, 5 jaar geleden

Zit er niet veel te veel in?

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Tim heeft gelijk. Het is een veel voorkomend feit dat tijdens het verversen niet alle oude olie verwijderd wordt. Bij behoorlijk wat systemen kan dat niet eens. Dus: meten hoeveel je aftapt en die zelfde hoeveelheid vullen. Altijd na afloop opnieuw controleren of het niveau correct is. Doe dat op de manier welke de fabrikant voorschrijft.
Als het "verversen" geheel is gedaan zou als het moet en daarbij is de juiste automaat olie gebruikt? dan is waarschijnlijk toevallig op het zelfde moment of iets eerder of erna de lekkage ontstaan.

jo62 (50) PRO, 5 jaar geleden

Hallo
Het is de motor olie die lekt, en daar is niet teveel ingegaan.

tim 4 (0) PRO, 5 jaar geleden

Heb wel eens gehad bij zo'n zelfde picanto dat de krukas keerring los was gekomen uit het huis. Dit heeft alleen niks met het verversen te maken. Denk enige oplossing is bak eruit en kijken waar het vandaan komt.

M.v.g Tim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.