Kia Pride: Start probleem Kia Pride

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1300

Het probleem is dit: Pride slaat moeilijk aan, als de auto loopt draait de motor langzaam (+/- 300tpm) zodra je voet het gaspedaal aanraakt slaat de motor onmiddelijk af. Na opnieuw starten en de motor minuten lang laten lopen kun je het toerental geleidelijk opvoeren. Na het gas te hebben gelost slaat de motor weer af. Pas nadat de motor een beetje op temperatuur is, merk je na zoveel startpogingen dat de motor blijft lopen, en naar het normale toerental terug valt, nu kun je wegrijden. Als de motor goed op temperatuur is draait het te hoog (+/-1200tpm)stationair. Deze auto staat in de Filipijnen, dus kou is hier geen spelbreker. De auto is het oude Mazda 121 model, maar heeft in de Kia brandstofinjectie gekregen. Omdat er geen spullen zijn om de auto uit te lezen, graag de mening van de lezers welk onderdeel deze storing kan veroorzaken, bij meerdere mogelijkheden stuur ik die allemaal op naar de Filipijnen..

Reinier53

Geplaatst door Reinier53 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Pride? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 5 jaar geleden

Koelwatertemperatuursensor of mapsensor zou een oorzaak kunnen zijn , evenals valse lucht .

Reinier53 (0) PRO, 5 jaar geleden

kaleido 1 >> bedankt ik ga die MAP en TEMP sensoren opsturen

Highway (65) PRO, 5 jaar geleden

Ik had gisteren gezocht, maar misschien weet iemand dat of kun je iets vinden op het internet. Het uitlezen met een knippercode door middel an diagnose stekker doorverbinden.

Highway (65) PRO, 5 jaar geleden

Misschien heb je hier iets aan.https://www.problemcar.nl/nl/particulier...
Ik neem dat de rest is gecontroleerd zo als klepspeling en bougies.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Pride of stel zelf een nieuwe vraag.