Lancia Zeta 2.0 JTD: Vermogenverlies

Bouwjaar: 1999

Wanneer je rijdt is op een bepaald toerental (vanaf 120km/u in 5de) alle vermogen verdwenen. Auto heeft ongeveer 100000km gelopen en heeft de nieuwere motor (niet de 2.1 Turbodiesel).

Is dit de o zo bekende luchtmassameter of zijn er andere bekende fenomenen? (Wij kunnen met onze apparatuur de computer niet uitlezen)

Rookwolk

Geplaatst door Rookwolk (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Zeta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

dupl-u-11449-5dd148767b25d+heuvel (0), 19 jaar geleden

als het de luchtmassameter zou zijn dan zou die ook vermogen kwijt moeten zijn met optrekken dus als de lancia ook vermogen kwijt is met optrekken dan is het bijna zeker de luchtmassameter

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Voor dat je gaat gokken op welk onderdeel het is, zou ik de computer (laten) uitlezen. Dit kan met Fiat en Citroen/Peugeot testers of met universele apparaten.

jos5924 (0), 18 jaar geleden

Ik ben ook eigenaar van een zeta 2.0 JTD en ben met ditzelfde fenomeen geconfronteerd toen ik met caravan de alpen in trok ( Oostenrijk ) op weg naar Italie . Ik had net voor mijn vertrek een nieuwe luchtmassameter geplaatst i.v.m. slecht starten van de motor . Het signaallampje van het motormanagment lichte op . Men heeft toen zo'n computer aangesloten en deze gaf aan dat het power boost ventiel defect zou zijn of een koppelings sensor . Men heeft toen het ventiel vervangen en een testrit gemaakt zonder caravan en alles leek O.K. . Nog voor ik de Italiaanse grens had bereikt is het probleem terug gekomen . In Udine ( Italie ) is de koppelingsensor dan maar vervangen en ook toen leek alles O.K. .
Op de terugreis , weer in de alpen , is weer het vermogen weggevallen , signaallampje van het motormanagment was aan . Uit vorige ervaringen wist ik dat na afkoeling van de motor het probleem wel verdween maar weer snel terugkwam , maar toch op deze manier tot thuis geraakt . Thuis de caravan afgekoppeld om mijn hond op te pikken bij vrienden en nog voor ik de straat uit was schoot de auto plots vooruit en ook het lampje was uit en de auto reed weer normaal .Bij mijn dealer weer computer aangekoppeld en weer gaf hij het ventiel en de sensor aan . De dealer vertelde mij dat er twee zo'n ventielen in de auto gemonteerd zaten en dat het verkeerde was vervangen , dus ander ventiel ook vervangen . Tot nu is het probleem niet teruggekomen maar ik heb ook nog niet met de caravan aan het voertuig gekoppeld gereden . Waarschijnlijk speelt de belasting van de motor een rol of kan vervuiling van de sproeiers hierin een rol spelen .

Eekhoudt (0), 18 jaar geleden

Ook ik heb hetzelfde probleem met mijn Lancia Z. Het vermogen valt weg bij bepaald toerental in combinatie met bepaalde snelheid. Er is al van alles gerepareerd en vervangen. Nu laat ik door de garage de Turbo vervangen omdat deze turbo niet goed blijkt te werken en misschien is dan ook het probleem van het vermogenverlies (en de zwarte rookwalmen) verdwenen. Weet iemand of dit inderdaad de oplossing zou kunnen zijn?

failsave (0) PRO, 18 jaar geleden

hebben een soort gelijk geval gehad, van vermogen verlies vooral in 5e

en was toen een probleem van de pneumatische klep( die de extra lucht kleppen open zet ) die niet of soms werkte .

je kan dit perfect met een vacuummeter testen

denman9 (0), 16 jaar geleden

Probleem is hetzelfde bij mij. Heb een mooie 2.1 jtd, alles erop en eraan, maar.....hij komt de berg niet op. Rijdt normaal gesproken prima, om plots, juist als je wat meer vermogen vraagt in een soort veilige loop te gaan met veel minder vermogen. Daar rookt hij niet bij. Kontakt uit en aan reset de computer en het probleem is weer even weg tot de volgende berg. Wat is er bij mij al aan gedaan: nieuwe luchtmassameter, nieuwe slangen van en naar turbo, nieuwe vacuumpomp met alle kleppen die erbij horen en tenslotte een nieuwe brandstofpomp! Hij loopt gr..::;1#2%$ nog niet goed. Wie weet raad, het is een fijne auto maar dit is wel triest. Lijkt mij dat de importeur maar 's wat moetmet deze bekende bug. Volgens mij is het gewoon elektronica. De auto heeft nog maar 120000 gelopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Zeta of stel zelf een nieuwe vraag.