Lancia Lybra: stroomverlies

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v

heb een lybrawagon met een rare storing de klant kwam met lege accu die niet meer op te laden was dus nieuwe gemonteerd na 5dgn belt klant weer s'morgens dat de accu weer plat staat auto opgehaald accu opgeladen en geen stroomverlies kunnen vinden auto weer meegegeven aan klant maar 6dgn later weer het zelfde liedje. De auto wordt overgens elke dag gebruikt. andere accu gemontreerd en 2dgn in werkplaats gehad en nog niet eens 0,10volt uit accu! Heb zelf al van alles gecheckt maar niets.iemand al eerder zoiets meegemaakt met een lybra???? Als je bij een lege accu de startkabels monteert hor je meteen bij de aircopomp een relais of schakelaar klikken.Wie kan een antwoord geven op dit probleem.

ed13

Geplaatst door ed13 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Lybra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Is er misschien een diode in de dynamo kapot. Dan zou de accu via de dynamo leeg kunnen lopen afhankelijk van de stand waarin de rotor staat bij niet draaiende motor.

Hans

hofman (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik mis in je verhaal of je de dynamolading gecontroleerd hebt,want dan kan je er wel iedere dag een volle accu inzetten.
Hans wat betreft een evt.kapotte diode:dan zal de accu altijd leeggetrokken worden en dat heeft niets te maken in welke stand de rotor staat!

ed13 (0) PRO, 17 jaar geleden

ja de dynamo laad gewoon goed bij dat is het vreemde ervan de ene keer duurt het vijf dagen en soms in drie dagen en de auto wordt elke dag precies het zelfde gebruikt

hjhenstra (0), 17 jaar geleden

Heb laatst (jan. 2007) hetzelfde probleem gehad met lybra 2.0 SW. Wanneer de spanning van de dynamo werd gemeten was er inderdaad geen enkel probleem. Als je de meter er echter wat langer op had staan kon je zien dat de spanning af en toe inklapte en de accu niet meer werd opgeladen. De dynamo is voor revisie weggeweest en sindsdien is het probleem verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Lybra of stel zelf een nieuwe vraag.