Lancia Lybra: Radio - Navigatie

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Graag zou ik willen weten of bij een Lancia Libra , die standaard is uitgerust met een radio/cassette met boordcomputer, moglijk is om deze te vervangen voor de installatie met navigatie.

De bestaande radio is defect en moet vervangen worden en ik vroeg me af of deze switch met weinig moeite gemaakt kan worden.

atm

Geplaatst door atm (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Lybra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

dickh (0), 16 jaar geleden

beste ATM,

Ik weet niet of dit inmiddels geregeld is.
Mijn commentaar: er zijn ICS (de radio met tripcomputer, nav en tel) van verschillende toeleverende fabrikanten geweest: Beckers, Grundig, Siemens.
Uitwisselbaarheid met je huidige ICS hangt alleen af van passende stekkers, de technische werking is verder gelijk.

Speuren dus naar een navigatie-versie van de ICS met dezelfde aansluitingen (=hetzelfde merk als je nu hebt).
Als er nu een Grundig in zit kan je het vergeten - Grundig heeft alleen de ICS versie zonder nav gemaakt. Beckers en Siemens beide.
De nav versie heeft uiteraard extra aansluitingen voor telefoon en GPS antenne, maar daar heb je geen last van.

Andere optie is het inbouwen van navigatie in je huidige ICS (heb ik ook gedaan). Je kunt dat doen door een navigatie blackbox in de kofferbak te monteren en aan te sluiten op je huidige ICS. Bediening gaat vervolgens met een afstandbediening. Je moet wel een beetje kunnen knutselen...
De Clarion NAX9500 en Magneti Marelli RP200 worden vaak voor dit doel gebruikt en werken goed.
Info kan je op de verschillende Lancia forums vinden, op de italiaanse incl foto's en beschrijvingen.

mvrgr
Dick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Lybra of stel zelf een nieuwe vraag.