Land Rover Range Rover: PDC werkt niet.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7

Hallo,

Een range rover sport van 2005 werkt de pdc niet meer uitgelezen er komt foutcode U0159 uit Canbus tussen uitlees-ecu en Parkeerhulp uit.
Zekering gechecked deze is goed van de pdc.
Pdc werkt niet piept wel bij inschakelen maardaarna knippert het lampje op de schakelaar, wissen helptniet komt direct terug.Bij de lokale range roverdealer wordt ik ook niet veel wijzer.
Iemand suggesties?Evt.Schema?

downforthecause

Geplaatst door downforthecause (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Range Rover? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bvdw (0) PRO, 12 jaar geleden

geen sensor kapot? dan word pdc systeem ook uitgeschakeld.
pdc inschakelen, op contact, en even een voor een pdc testen (vingertop licht erop houden, of oor kort bij sensor houden)
voor de achterzijde even auto in achteruit zetten.

succes ermee

downforthecause (0) PRO, 12 jaar geleden

Idd. een sensor stuk en er word preventief een stuk bedrading vernieuwd, laten uitlezen bij de lokale dealer die kon zien welke er stuk was en gelijk vertellen dat er een stuk bedrading dan ook vernieuwd moest worden.
Bij deze het probleem dus opgelost.

bvdw (0) PRO, 12 jaar geleden

meestal is sensor niet kapot, alleen de stekkerverbinding tussen pdc kabel aan pdc sensor.
maar goed, het probleem is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Range Rover of stel zelf een nieuwe vraag.