Land Rover Defender: stotteren / afslaan motor Landrover

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4tdci

volgend probleem met mijn recentelijk aangeschafte 2007 Landrover Defender (2.4tdci puma motor)

als ik 15min rijdt, en de motor is op temperatuur, begint ie fel te stotteren, alsof ie geen diesel toegevoerd krijgt. als ik dan rem en men koppeling intrap, valt ie met momenten stil. als ik terug start moet ik de startmotor enkele seconden laten draaien alvorens ie trug aanslaat, alsof er lucht op het dieselsysteem zit. hij start dan wel terug, maar het stotteren is ook meteen terug... net aangekomen van een testrit met gestotter, ik heb dan eens het water van de mazoutfilter proberen af te laten (nieuw filter) met de aansluiting onderaan het filter (deze kan je losschroeven) en dan laat ie eerst lucht af (overdruk) alvorens er zuivere mazout uitloopt. Als er geen water inzit, weet ik dat er mazout uit de aansluiting moet lopen, maar dat lucht aflaten de 1ste 2 seconden na opening van het 'ventiel' lijkt mij niet normaal. Ik heb ook de ontluchting van de tank nagekeken, deze is mooi open. ik tank enkel Shell V-power diesel, altijd bij hetzelfde station
suggesties welkom !

erik lr

Geplaatst door erik lr (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Defender? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

erik lr (0) PRO, 11 jaar geleden

probleem opgelost !

na wat rondneuzen op engelse forums etc, vanmorgen het volgende gedaan:
1. tank eronderuit voor inspectie/reiniging
2. leidingen eronderuit
dit leek me allemaal ok, maar toch alles goed gereinigd
3. de mazoutfilter zit bij een defender in de wielkast rechtsachter. het huis waar deze zit ondergeschroefd heeft 4 aansluitingen: 2 naar de tank en 2 naar de motor (aanvoer en retour). de aansluiting waar de toevoerleiding van de tank op zit, zat zo goed als helemaal verstropt. dit blijkt meer voor te komen bij defenders, zo ik vernam op engelse forums.

4. na alles goed gereinigd te hebben, alles terug gemonteerd en opgegoten met verse diesel, ruime proefrit gemaakt en alles is perfect nu!

lijkt me dus de moeite om het filterhuis na te kijken en evt preventief te reinigen bij vervangen van het mazoutfilter. de tank eronderuit mss niet direct, maar het filterhuis zijn 2 boutjes los en 4 leidingen eraf klikken, 2minuutjes werk.

groeten

erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Defender of stel zelf een nieuwe vraag.