Land Rover Discovery-3: p1935+ automaat schakeld slecht

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDV6

Automaat schakeld niet goed in de 1e versnelling in stadsverkeer. blijft heel lang in 1e versnelling hangen en schakeld niet over. Dit heeft met remlichtschakelaar te maken. HDC lampje brand dan ook

Remlichtschakelaar is vervangen half jaar terug is toen over geweest. nu is storing terug. bedrading en schakelaar is oke.

weet er iemand nog wat meer?

SciroccoGT

Geplaatst door SciroccoGT (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Discovery-3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Blijher (0) PRO, 11 jaar geleden

Is de automaat al eens ververst met filter? Volgens onderhoudsschema van de fabriek moet dit iedere 240.000 km. , maar dit moet eigenlijk iedere 120.000 km. om problemen te voorkomen.

SciroccoGT (0) PRO, 11 jaar geleden

automaat is 30000 km geleden ververst incl. filter. probleem is nu weer even weg. misschien toch slecht contact ergens geweest

SciroccoGT (0) PRO, 11 jaar geleden

Probleemwagen is weer binnen. is nu volgens klant nog erger geworden. Heb hem uitgelezen, Fout remschakelaar is er niet. wel dat er div. canbus storingen in zitten en dat heeft allemaal te maken met automaat bak, abs en HDC. Div. codes oa. U013287 U010287 en U012287 (ontbrekende comunicatie berichten) ook valt tijdens het rijden de verlichting wel eens uit..

Blijher (0) PRO, 11 jaar geleden

Lijkt op een spanningsprobleem. Ze zijn wel gevoelig voor onderspanning. Dit zou ik controleren en eventueel ook de stekkers van de ECU's controleren.

SciroccoGT (0) PRO, 11 jaar geleden

Accu getest en gelijk in de afvoerbak gedeponeert. Nu krijg ik geen meldingen meer op mijn dashboard. maar heb nog wel de zelfde fouten in systeem zitten. kan deze wissen maar komen gelijk na 1 keer starten weer terug.

Heb de stekkers op de verdeelbak ecu gecontroleerd. alleen niet kunnen meten want heb juiste schema niet bij de hand. niet alle dealers geven niet graag iets weg.

Vind het vreemd want juist deze ecu geeft de meeste ellende. is de verwoording van de fout wel anders geworden gisteren was het ontbrekende en nu is het gestoorde geworden.

De Combi paneel geeft fout U010287 dat is met de verdeelbak
U013287 dat is fout met de hoogte regeling en abs.
De Verdeelbak geeft fout U012287 dit is de Abs ecu.

Dus in mijn ogen ligt de Verdeelbak ecu overhoop met 2 andere. bedrading is het niet want dan zouden er meer fouten van andere ecu's bij staan. Nu weet ik niet of ik deze ecu kan wisselen met een andere van een disco 3.

Of de voeding/massa moet weg vallen in deze ecu. daar probeer ik morge even een schema incl penbezetting voor te krijgen..of als iemand die mijn zo snel kan verschaffen door wil mailen.
Als ik die heb kan ik ook nog de optie pakken om deze ecu even uit de canbus te halen en te kijken of de storingen weg gaan. Als de storing van de combi met de abs dan weg is weet ik zeker dat het in de verdeelbak ecu zit

SciroccoGT (0) PRO, 11 jaar geleden

Auto komt morgen terug in werkplaats. Klacht van schakelgedrag is er nog steeds. Hebben wel wat punten om weer verder te zoeken. Hou jullie op de hoogte.

SciroccoGT (0) PRO, 11 jaar geleden

Vorige week div. metingen gedaan in auto. Boordspanning blijft zoals het hoort. ABS sensoren werken naar behoren en vallen niet uit. Nog steeds storing in canbus. tussen de abs,tussenbak en rijdynamiek ecu's. Blijft vreemd. Morge weer nieuwe uitdaging. Jammer is dat je telkens als je een schema moet hebben of penbezetting dat je weer moet wachten op de aangevraagde informatie.

SciroccoGT (0) PRO, 11 jaar geleden

Storing slecht schakelen lijkt weg te zijn en te blijven na het wisselen van Luchtmassameter.

Nu Bonkt de tussenbak nog. Als ik de stekkers van tussenbak los trek is het weg. weet iemand hoe dit geregeld is? voornamelijk bij optrekken. net of dat hij de overbrenging naar voren niet goed regelt

bartje125 (0) PRO, 10 jaar geleden

ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.
ik heb hier zo'n zelfde landrover staan met ook de communicatie storing al een dag mee bezig geweest en niet veel wijzer geworden.

SciroccoGT (0) PRO, 10 jaar geleden

Zoo mijn excuus. nooit even oplossing verteld.... Tussenbak kapot. 2e hands gemonteerd, opnieuw software update gedaan en koppeling in de tussenbak laten inleren.

Storing rijdynamiek was pomp van luchtvering die aan zijn eind was. ( waren gewoon paar verschillende storingen uit eindelijk dus)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Discovery-3 of stel zelf een nieuwe vraag.