Land Rover Range Rover: Radio problem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: TD6

Ik heb hier een RR vogue van 2005 met een Denso radio systeem in. Vorige week viel plots alles uit. zwart scherm, geen geluid en enkel een oranje knipperlicht aan de aan/uit knop.
Had al wat problemen met de accu gehad dus ik dacht dat het daaraan lag. Accu vervangen en radio ging weer. 1 dag later ging hij weer niet meer en zelfde symptomen. Accu afgekoppeld en een uurtje laten afliggen. Alle aansluitingen in de kofferruimte even afgekoppeld en schoon geblazen. Toen ik de accu terug aansloot ging alles terug. 2 dagen later viel hij tijdens het rijden af en toe uit, tot hij plots weer helemaal uit ging en sindsdien niks meer. Geeft geen foutmelding en voor de rest rijdt hij normaal.
Ik vermoed een fout in 1 van de audio componenten (nokia module, gps, ...) en daarom een boot-error. Maar hoe controleer ik dat. kan moeilijk alles gaan vervangen.
Iemand een idee?

Kapellen

Geplaatst door Kapellen (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Range Rover? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 11 jaar geleden

Laadspanning ok?

Kapellen (0) PRO, 11 jaar geleden

Ja, alternator geeft genoeg.

Wel een fout geschreven.
Scherm is niet zwart. Maar blijft hangen op Land Rover logo.

Highway (115) PRO, 11 jaar geleden

is het een met glasvezel techniek? en zitten er veel lose onderdelen tussen.

Kapellen (0) PRO, 11 jaar geleden

ja, glasvezeltechniek. Er zit alles op en aan. Telefoon, gps-dvd, Logic 7 systeem, camera. Alles zit er aan. Ik heb in de koffer alle modules al eens afgekoppeld en terug aangesloten. Maar geen resultaat.

Highway (115) PRO, 11 jaar geleden

Bij Volvo was het meestal de cd speler en hadden wij een lus voor om er tussen te plaatsen. Wat je kunt doen is een slang (tip gekregen van een audioreparatie bedrijf) als lus gebruiken zodat het licht toch kan door gaan. dan kun je misschien de module vinden die de storing geeft.

marcel7031 (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=marcel7031]Laadspanning ok?[/quote]
ik bedoelde meer dat de laadspanning niet te hoog is of sterk wisselt.

Kapellen (0) PRO, 11 jaar geleden

bedoel je gewoon benzineslang??

Kapellen (0) PRO, 11 jaar geleden

Auto net uitgelezen. probleem is dat de computer geen verbinding kan maken met het systeem. Het systeem start niet op dus dat is logisch. Alle andere test waren ok. Alternator test gaf als resultaat ok. heb wel niet de exacte waarde voor deze test. Hij gaf wel nog 2 foutmeldingen.
F7 CAN BUS FAULT NO-DMER2 received from EMS ECU
F8 Can BUS FAULT NO-DMER4 received from EMS ECU
ik weet niet of deze te maken hadden met het geen verbinding maken van computer met modules.

Highway (115) PRO, 11 jaar geleden

een vacuumslangetje die je in die gaatjes stopt.

Kapellen (0) PRO, 11 jaar geleden

Probleem gevonden. De kabel in lus gelegd zoals Highway zei. En het systeem sprong terug tot leven. Telefoon module is de schuldige. Bedankt aan alle meedenkers.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Range Rover of stel zelf een nieuwe vraag.