Land Rover Discovery-3: Zekering trekhaakdoos

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7

13-polige stekker was beschadigd en die hebben we vervangen.

Maar er is geen teken van leven te bespeuren als er een aanhanger wordt aangekoppeld. Uit een schema blijkt dat er een aparte zekering is voor de aansturing van de trekhaakdoos en die bevindt zich achter het dashboardkastje. Iemand een idee hoe er is bij te komen, want we zien de zekeringen wel zitten, maar dat dashboardkastje moet verwijderd worden om er bij te kunnen en het is me niet echt duidelijk hoe ik die daar weg krijg.

Siem

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (115) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Discovery-3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Siem Bijman (115) PRO, 8 jaar geleden

Top!

Siem Bijman (115) PRO, 8 jaar geleden

2 zekeringen stuk, verlichting en remlicht van de trekhaak werkt weer, maar knipperlichten niet. Weet je misschien ook waar deze hun spanning vandaan moeten hebben? Zie nl. geen zekering voor knipperlichten aanhanger (in tegenstelling tot verlichting aanhanger die wel genoemd wordt.)

JdeP (5), 8 jaar geleden

Zit er achter de plastic binnenbekleding in de kofferruimte,links achter,voor het achterlicht,ook zekeringen. (?)


Zie: http://catalogue.ecs-electronics.nl/main... (klik op manual)


Succes

Siem Bijman (115) PRO, 8 jaar geleden

Ja, klopt. Zit dus geen apart can bus kastje bij voor de knipperlichten. Dit zal denk ik dan wel door de ECU aangestuurd worden en dat wordt een lekker zoekklusje, maar misschien valt het wel mee....

bedankt in elk geval voor je hulp, wordt zeer op prijs gesteld.

Siem Bijman (115) PRO, 8 jaar geleden

Ondanks wat informatie van Landrover specialisten heb ik geen schema kunnen vinden waar op te zien is hoe de draden van de knipperlichten van de trekhaak lopen. Om dat uit te zoeken zouden we de bekabeling naar voren moeten volgen en dat hebben we niet meer gedaan. De originele knipperlicht aansturing loopt via een module en ik ga ervan uit dat dit ook het geval zal zijn met die van de trekhaak. Dus door de kortsluiting is waarschijnlijk binnen dat module iets defect geraakt.

Ik heb nu gewoon de achter knipperlichten met een 2-tal relais gemonteerd. Wel met een weerstand over de spoel ivm piekspanningen en daarmee de boel aangesloten. Werkt nu weer goed,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Discovery-3 of stel zelf een nieuwe vraag.