Lexus Rx300: Ruitenwissers voor werken niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: VVt-i V6 24V 1MZ FE

Hallo allemaal,

Ik heb hier een Lexus RX300 van 2003 waarvan de voor ruitenwissers niet meer werken in geen enkele stand van RWschakkelaar. Probleem is onstaan door hevige sneeuwval van afgelopen dagen. Heb de zekeringen gecontroleerd. Zekering van 30A voor ruitenwisser voor is goed. Voeding op RWmotor gecontroleerd. Daar zit een 5 polige stekker op waarvan de gele kabel permanete ( nul stand) voeding heeft. Massa is goed.Verder krijg ik nergens spanning op,op het moment van bediening RWschakelaar. Als ik zelf spanning zet op bruine of witte kabel werkt RWmotor in stand 1 cq 2. Probleem zit dus in sturing RWschakelaar of RWrelais.Heeft iemand een schema voor mij om verder te onderzoeken waar probleem zit? Ps auto heeft automatische RWfunctie door middel van regensensor. Weet niet of dit standaard is. Al bij voorbaat dank voor moeite.

Groet Manfred.

Manfred6842

Geplaatst door Manfred6842 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lexus RX300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jhl (0) PRO, 13 jaar geleden

overloop toch maar ALLE (!!) zekeringen. In vele gevallen is er nog een tweede en een derde zekering in het spel.

Manfred6842 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja dacht ik ook. Heb vandaag het Auto Wiper relais uitgebouwd en gecontroleerd. Schakelstanden van RWschakelaar komen binnen. Voeding komt binnen. Als ik vanuit dit moduul spanning stuur naar RWmotor werkt deze. Zodra ik moduul weer aansluit gaan wissers ook naar 0 stand.Ik verdenk toch zwaar het Auto Wiper relais.

M.v.g Manfred.

Manfred6842 (0) PRO, 13 jaar geleden

Vandaag Auto Wiper ECU binnen gekregen en gemonteerd. Probleem opgelost.

Groet Manfred.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lexus RX300 of stel zelf een nieuwe vraag.