Mazda 6: stoten en inhouden tijdens deellast

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 108kw

Deze stoot en houdt in tijdens optrekken in deellast, vraag je vollast dan voel je het niet meer en rijd je een constante snelheid heb je ook geen last. Het is echt heel heftig en toch heb ik geen enkele foutcode in het MM.
We hebben nog gereden met data-uitlezing en het enige wat mij opvalt is dat op het moment van de storing het lambdasignaal meer fluctueert dan wanneer ik constant rijd. (wisselen arm-rijk ) Nu heeft de klant een dag van tevoren getankt bij een station waar in het verleden al vaker probleembenzine verkocht is. Heeft iemand door slechte benzine al eens dit soort storing gehad en geen foutcodes?

harlie

Geplaatst door harlie (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harlie (0) PRO, 9 jaar geleden

Oplossing waarschijnlijk gevonden. Het probleem werd steeds erger en na diverse metingen hebben we een proefrit gemaakt met de stekker van de eerste lambdasensor losgekoppeld en toen reed de auto vlekkeloos. Sensor is besteld en gaan we over een paar dagen monteren. Hij is echter wel schandalig duur.

harlie (0) PRO, 9 jaar geleden

Sensor is alweer een aantal weken geleden gemonteerd en sindsdien is het inhouden weg en blijft weg.
Probleem zat dus niet in de brandstof maar in een trage uitlaatgassensor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.