Mercedes-Benz B 180 CDI: gerammel linksvoor - W246

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Deze auto heeft al bij een collega geweest voor een storend geluid aan de voortrein. Inderdaad linksvoor is het alsof het wiel er gaat afvallen als je op oneffenheden rijdt. Collega heeft stabilisatorstangetjes al vervangen, geen beterschap. Wij zien ook geen speling op eender welk onderdeel. Nochtans je zou schrik hebben om er mee te rijden op kinderkopjes.
Wij hebben dit ooit meegemaakt met Citroën Jumpy : ook niks gezien en gevonden en uiteindelijk de volledige stabisatorstang vooraan vervangen. Nu zie ik dat bij dit type Mercedes de rubbers van de stabilisator ook niet apart te krijgen zijn, maar dat je de volledige stabilisator A2463203411 moet vervangen.
Klinkt dit iemand van de Mercedes specialisten bekend in de oren? Auto heeft 170.000 km. Alvorens te beginnen met het vervangen van de schokdempers.

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz B-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jarnovaartjes (0) PRO, 6 jaar geleden

Stabilisatorstang zijn nooit problemen mee, wel de bovenste veerschotellager. deze wel al vaker vervangen. ook zijn van de eerste ytpe's de schokdempers matig en zijn ze na 10 jaar ook bij de A klasse soms echt goed verrot. slecht staal....

jhl (0) PRO, 6 jaar geleden

Ok. Had ondertussen van dealer ook al gehoord dat de stabilisatorstang nog nooit vervangen is.
Thx voor de tip, dus blijven we bij ons eerste gedacht : schokdempers, veren en schotels vervangen.

jhl (0) PRO, 6 jaar geleden

Probleem idd opgelost. Veren, schokdempers, en schotels vervangen. Nochtans geen enkel onderdeel dat schade "vertoont".

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.