Mini Cooper: Loopt op 3 cilinders koud en rookt dan ook.

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: R56 1.6 128 KW

Ik heb een klant die een mini heeft met het volgende probleem. Koud slaat de motor soms op 3 cilinders aan en rookt dan ook erg. Slaat ook dan geregeld af. Door een paar keer gas te geven veranderd er niets. De ene keer kan het verholpen worden door opnieuw te starten en de andere keer kan je met de wagen met pijn en moeite een 2.5 kilometer rijden en dan opeens kan je rijden alsof er niets aan de hand is. De gehele dag kan je dan gewoon rijden. Geen problemen meer totdat je weer een koude start hebt. De wagen heeft geen foutcodes maar laat af en toe wel een uitroepteken in de display zien. Het was al verbeterd toen ik er 4 verse verstuivers in gezet heb. De bougie's zijn ook perfect en vertonen geen afwijkingen. Als je een bobine losneemt dan slaat hij dat gelijk op. Maar zoals gezegd geen storingen. Heeft iemand een idee???

Jeroencitroen

Geplaatst door Jeroencitroen (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini Cooper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Marjacq (0) PRO, 10 jaar geleden

Koud compressie meten als hij dan op 3 cilinders draait. Wat is de kleur van de rook ? Mogelijk een hydraulische stoter die in de tuimelaars zitten defect.

Jeroencitroen (0) PRO, 10 jaar geleden

Compressie is dan gelijk met koude motor. Met endoscoop gekeken en de inlaat en kleppen blijken compleet vervuild te zijn. Zit complete koek op. Na demontage bleek ook de koppakking niet helemaal zuiver te zijn. Wagen lijkt nu goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Cooper of stel zelf een nieuwe vraag.