Mitsubishi Outlander: 13 polig jeager????

bij een outlander werkt de stekkerdoos niet naar behoren. het is een 13polige jeager. op de kleine micro switch in de stekkerdoos zit ook een geschakelde massa. die schakeld 2 relais op het moment dat je de stekker er in stopt. gevoelsmatig gaat het fout op dat moment. ene keer werken de relais wel, andere keer niet. dit is voor het eerst dat ik zo'n schakeling tegen kom op een auto. ook zitten er diode's in de bedrading, maar daar kan je theoretisch niets aan fout doen. ik heb de set helaas niet zelf ingebouwd en heb er ook geen schema's van.
is er misschien iemand die me de werking van die relais via diode's uit kan leggen? of wat het nut is van dit alles...

timhoeks2

Geplaatst door timhoeks2 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Outlander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

garage van horne3458 (0) PRO, 10 jaar geleden

Laatst bij een mondeo een storing mbt trekhaakbedrading,deze werkte de in en uitschakeling van het mistachterlicht op de auto soms niet.
De microswitch bediend een relais wat in de bekrachtigde toestand zorgt dat het mistachterlicht van de auto niet brandde.
van dit relais was het rustcontact geoxideerd.

Diodes heb ik niet gezien,kan me ook niet voorstellen waar die voor zouden zijn.

timhoeks2 (0) PRO, 10 jaar geleden

ivm die led zooi denk ik. snap er ook weinig van. denk dat het gewoon een verkeerde set is. aklles ziet er nieuw uit namelijk. is ook pas 6 maanden geleden ingebouwd en nu geen garantie meer dus kwamen ze naar mij....

garage van horne3458 (0) PRO, 10 jaar geleden

ben je met de aanhangwgen of trailer die gebruikt wordt door de klant aan het testen ?

timhoeks2 (0) PRO, 10 jaar geleden

mijn eigen kar (7 polig met verloop) en de caravan van hun (13polig jeager). verklaard ook niks waarom hij het ene keer wel doet en andere niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Outlander of stel zelf een nieuwe vraag.