Mitsubishi Carisma: Auto remt niet af op de motor onder 2200 toeren, GDI

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 125pk GDI

De auto rijdt remt perfect alleen 1 klein probleempje waar ik niet meer uitkom...

Auto blijft doorrijden als hij onder de 2200 toeren komt, dus remt niet meer af op de motor terwijl het gaspedaal niet aangeraakt wordt.
Dus als ik in de tweede versnelling 4000 toeren ga rijden en het gas loslaat, remt de auto keurig af op de motor tot ongeveer 2200 toeren, dan lijkt het alsof je gasgeeft en de auto constant op
de 2200 toeren blijft! Als je dan de koppeling intrapt zakt hij heeel langzaam naar stationair.

Hierop heb ik de auto uitgelezen en gaf aan de gaskleppositiesensor, deze vervangen voor een nieuwe originele, gasklephuis schoongemaakt (was brandschoon) en opnieuw ingelezen.

Helaas, nog steeds hetzelfde probleem..


Toerental van de motor is stationair stabiel, reageert ook perfect op gasgeven. Hierdoor denk ik niet dat de stappenmotor stuk is (magneten los) of het gaspedaal zelf.


Auto rijdt al jaren op enkel V-power dus vervuiling kan het haast niet zijn...




Iemand tips? ik zou er erg blij mee zijn

havenmeester45

Geplaatst door havenmeester45 (0) PRO , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Siem Bijman (140) PRO, 8 jaar geleden

Ik kan je helaas niet verder helpen met dit probleem.

Wel een tip geven.

Het is bij het plaatsen van je vraag nu (op de vernieuwde site), mogelijk om de vraag onder de aandacht te brengen van andere Garages, Monteurs en Specialisten. Dit doe je door te klikken op het rode icoontje als je de vraag geplaatst hebt.


Daarnaast kun je zelf een mailtje sturen of anderszins contact opnemen met de Specialisten die zich profileren op de landkaart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.