Mitsubishi GALANT: LPG, toerental signaal aftakken

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 6A12, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Hallo,
De naam is Daan, 25 jaar jong en heel wat Mitsu's op naam gehad. Momenteel nog 3 stuks waarvan ik er met één in de knoop lig.

Ik heb afgelopen week een LPG installatie ingebouwd in mijn 7g Galant 2.0 v6. Alles verliep redelijk soepel maar ik zit met één probleem waar ik net op eigen kracht uit kom.

Ik moet een RPM signaal hebben voor de gascomputer. In de motorruimte loopt een tacho-draad naar de power transistor. Als ik deze draad aftak heeft mijn gascomputer een toerental en werkt de lpg installatie. Helaas werkt dan mijn toerenteller niet meer + motorlampje + tcl (tractiecontrol) storingslampje.
Hierna heb ik de pinout van de ecu erbij gepakt en zag hierdoor nog meer mogelijkheden. Ik heb hierna de ignition control wire afgetapt en de gascomputer had weer een goed toerental. De toerenteller bleef werken, maar helaas weer motorlampje en tcl lampje.
Vervolgens heb ik een bobine stuurdraad afgetakt, zelfde verhaal. Gascomputer en toerenteller tevreden, motorcomputer niet. Weer motorlampje en tcl lamp.
Voor de laatste poging heb ik een dunne draad een aantal keren om één bougiekabel heengewikkeld. Verschillende aantal wikkelingen geprobeerd. De gascomputer krijg hiermee wel een toerental, maar HEEL erg instabiel. Het toerental schommelt hiermee te veel om een juiste injectie van gas te kunnen geven waardoor de motor heel onrustig loopt.

Het lijkt erop dat elk systeem waar ik de rpm draad van de gascomputer bij aan knoop in storing gaat. Maar er MOET toch een mogelijkheid zijn die ik nu over het hoofd zie?

update: zojuist ook geprobeerd om een toerental bij de dynamo vandaan te krijgen -> niet gelukt. Ook de nokkenassensor geprobeerd -> goed toerental maar ook weer motor- en tcl lampje.

Daan777

Geplaatst door Daan777 (0) PRO , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

RPM Patrick (5) PRO, 5 jaar geleden

Beste,
In het midden van het schutbord,links van het inlaatspruitstuk,zitten 3 stekkers ingetaped in de kabelboom. Eén daarvan heeft een blauwe draad en dit is het toerentalsignaal.
Geluk ermee.......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.