Motorfiets Honda 1983: HONDA VF750C/V45MAGNA GEEN STROOM OP BENZINEPOMP

Bouwjaar: 1983

Van een '83 VF750C/V45 748CC krijg ik geen stroom op de benzine pomp,de witte plus draad heb ik gevolgd en kom ik uit bij een zwart blokje met 3 aansluitingen de witte draad dus die naar de pomp loopt en verder nog een blauwe en een zwarte welke beide 12V hebben zodra de motor op contact staat,dus heb ik zo'n ander blokje gehaald maar er wordt geen stroom doorgegeven naar pomp ook niet als je start.Weet mischien iemand waar die zwarte en blauwe draad naar toe leiden(functie) en of het klopt dat beide 12V geven als motor op contact staat.Het blokje dient er waarschijnlijk voor dat de benzine pomp "afslaat"als de motor afslaat alleen moet hij volgens mij voor het starten ook even werken om de carburateurs te vullen voor een goede start.
Deze benzine pomp schakeld zichzelf via de massa uit als alles op druk staat(zitten contactpunten in).
alvast bedankt voor jullie hulp.

garage406

Geplaatst door garage406 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Motorfiets Honda? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Vinny11823 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je verhaal klopt inderdaad want het is een vacuumpompje dat druk zet op de brandstof om het snel starten mogelijk te maken, maar deze wordt ook onderbroken door je veiligheidsschakelaar op je stuur.Maak deze los en reinig de contacten goed. Succes,Rob.

Motorman (0), 18 jaar geleden

Anders dan bij auto's en (vrijwel alle) ander motorfietsen draait de benzinepomp van een Honda VF niet voor het starten...
Erg lastig als hij lang stil gestaan heeft, maar de oplossing is even de benzine-pomp rechtstreeks op 12V aansluiten, wachten tot deze uitgerateld is en hem dan weer normaal aansluiten en starten ! Succes, en laat even weten of het gelukt is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Motorfiets Honda of stel zelf een nieuwe vraag.