Motorfiets: cilinderkoppakking vervangen

Bouwjaar: 1996

hey, wie kan me aan de gegevens om de rechter cilinderkoppakking te vervangen helpen : aanhaalmomenten, klepspeling, afstelteken nokkenas en of er speciaal gereedschap nodig is, bedankt alvast.

oomene

Geplaatst door oomene (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Motorfiets BMW R1100RS? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

caddy1492 (0) PRO, 20 jaar geleden

feitelijk heb je geen speciaal gereedschap nodig. de krukas moet je eigenlijk met een speciale pen vastzetten maar ik deed het altijd zonder. de kettingspanner kan zo losgedraaid worden. verwijder het deksel van het nokkenastandwiel draai de bout los zit vaak erg vast het beste met een luchtsleutel omdat de krukas niet geblokkeerd staat. let op het kettingtandwiel met een plastic trekband aan de ketting vast leggen zodat hij niet meer verspringd. nokkas/tuimelaarhuis aan de kop laten zitten. moeren losdraaien op het huis. bij montage; moeren 20nm vastzetten. vervolgen 90 graden hoekverdraaiing en nog een 90 graden hoekverdraaiing. m10 bout40nm m6bout 10nm. nokkenastandwiel 65 nm. klepspeling;inlaat 15 uitlaat 30 kout

oomene (0), 20 jaar geleden

eindelijk de stukken allemaal binnen om de reparatie te beginnen, wat met de uitleg goed lukte. Nogmaals hartelijk dank voor de gekregen informatie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Motorfiets BMW R1100RS of stel zelf een nieuwe vraag.