Nissan MICRA: oliepeilstok houder zit los en diverse storingen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CR14, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 65

Geachte collega's,

Schoonzus heeft een nissan micra recent aangekocht en nu stuiten we op diverse problemen.
1. De oliepeilstokhouder zit alleen in het carter geschoven en nergens vast met een beugeltje of iets dergelijks nu is mijn vraag is dit normaal?

2. De motor slaat af als de auto stilstaat bij een stoplicht soms een dag helemaal geen last soms bij elk stoplicht is dus geen peil op te trekken misschien dat iemand er bekend mee is en weet wat de eventuele oplossing is?

3. Achterklep gaat spontaan open zelfs als de schakelaar is losgekoppeld in de achterklep enige optie is de stekker van het slot afgehaald alleen moet dit wel weer gaan werken want zo is de achterklep niet bereikbaar. misschien dat er iemand dit probleem ook kent en weet wat de oplossing zou kunnen zijn.

Ik hoop op goede reacties bedankt alvast

lennart1585

Geplaatst door lennart1585 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 6 jaar geleden

1 => Klopt. Er zit wel ergens nog een soort bandje omheen.

2 => Meestal kan het inleren van de basishoeveelheid aangezogen lucht deze klacht oplossen.

3 => Kijk eens in de kabelboomdoorvoer tussen klep en carrosserie. Rechts bij het dak. Mogelijk zijn daar wat draden kapot. Even goed de rubber tule opzij halen.

lennart1585 (0) PRO, 6 jaar geleden

auto ingeruild tegen een andere olieverbruik werd dusdanig hoog dat het onacceptabel werd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.