Opel VECTRA-C: foutcode P0353 "bobine probleem" en loopt op 3 poten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 90

hallo,

Ik kreeg deze auto met motorstoring ik heb de auto uitgelezen en geeft aan foutcode P0353 dat houd in "storing in primaire / secundaire circuit bobine C hangend" klonk inderdaad redelijk logisch loopt op 3 poten dus bobine vervangen bougies vervangen voor champion bougies die er orgineel in horen. fouten gewist start de auto loopt 3 seconden mooi maar dan komt de motorstoring weer en gaat op 3 poten lopen.

nu hebben we nog 2 opties over A. injector B. ECU
iemand een idee hoe ik dit kan testen en wat dan de waardes daar van zijn?

mvg. Hendrik Verwoert

Hendrik Verwoert

Geplaatst door Hendrik Verwoert (0) PRO , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ellompo (0) PRO, 7 jaar geleden

al een paar keer meegemaakt, dan is de eindtrap in de ECM defekt. nieuwe ECM plaatsen of opsturen naar AC tronics, of een andere reparatie dienst, voor reparatie.

arjenhofstra (0) PRO, 7 jaar geleden

Je zou de ontsteking eigenlijk even moeten controleren met een scoop. Als je die niet hebt, dan bedrading in ieder geval belast controleren. Als dat in orde is dan is de kans inderdaad groot dat er iets mis is met de ECU.

Als het nog een frisse auto is zou je ook een nieuwe ECU kunnen overwegen. Dat is vaak wat duurder, maar wel het meest betrouwbaar.

Hendrik Verwoert (0) PRO, 6 jaar geleden

inderdaad de ecu kapot

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.