Opel OMEGA-B: motor komt niet of nauwlijks op toeren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z22XE, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 106

Wij hebben een probleem met een opel omega b deze loopt onregelmatig stationair houdt in bij het normaal uit acceleren als je volgas geeft gaat ie wel goed weg. De auto geeft als foutcode P0170 . We hebben al van alles geprobeerd alle vacuum lekken zijn reeds verholpen gasklephuis vervangen een orginele luchtmassameter geprobeert wat niet werkte lambda sondes nagemeten deze werken niet naar behoren . waarop we de benzine pomp hebben vervangen omdat de druk toch wat aan de lage kant was met 3.2bar is nu 4bar tot hier toe geen verbetering dus de temperatuur voeler van de ecu nog vervangen tot er iemand op het idee kwam om de benzine retour af te smoren toen liep de auto mooi rond en trok weer goed . Dus dachten we de drukregelaar zal wel defect zijn maar helaas dit is ook niet het geval. Maar met de afgesmoorde retour werken de lambda sondes en de lambda sondes en de luchtmassameter ook weer naar behoren zelfs op de vier gasmeting lijkt alles perfect. Alleen is dit natuurlijk niet de oplossing heeft er iemand ervaring met dit soort storing of heeft iemand dit al eens meegemaakt. O ja bobine en bougies waren al eerder vervangen toen de bobine doorsloeg vanwege een defecte stekker .

Peter Jager

Geplaatst door Peter Jager (0) PRO , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Tja, de foutcode geeft toch echt aan dat het mengsel niet klopt.
Misschien zit er ergens toch nog een verborgen lek dat voor valse lucht zorgt.

Je kunt eens controleren of de luchtmassa zijn waarde wel haalt.
Bij het toerental waarop de motor maximaal vermogen levert moet je 116 gram/seconde halen. Dat is 419 kg/uur.

Peter Jager (0) PRO, 6 jaar geleden

Ik had het zelfde idee we hebben een rookmachine geregeld en ik zal de waarde van de luchtmassa nog eens controleren. Nog bedankt voor je reactie. Wordt .vervolgd.

check

Beste antwoord, geplaatst door VectraSport (0) PRO, 6 jaar geleden

Heb pas een andere Opel gehad met soortgelijke problemen.
Benzine filter vervangen en alles was weer in orde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.