Opel MERIVA: Olieverbruik

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: A14NEL, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 88

Goedendag, Ik heb hier een Meriva 1.4 turbo kilometerstand 150000 km. met overmatig olieverbruik. Binnen 1 kilometer gaat er een halve liter olie doorheen. Turboslang richting intercooler zit veel olie in. Auto loopt stationair goed. Carteronluchting werkt goed. Compressie is 16 bar. Olie druk tussen de 3 en 5 bar. Turbo vervangen. Olieretourslang turbo is nieuw en niet dicht richting carter. Kat leeggehaald (defect gegaan door de olie). Als je gaat rijden dan gaat hij na 50 meter enorm roken. En gaat dan op olielopen. Wie kan mij helpen.. bvd.

JOBKUS

Geplaatst door JOBKUS (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 5 jaar geleden

Wat was de reden dat de turbo is vervangen , als de reden een defecte is , heb je dan wel het inlaattraject helemaal gereinigd , staat daar nu niet veel olie in ?
Als je motor laat lopen met turbo slang er af en je geeft gas gooit hij dan olie uit de turbo aan de inlaat kant ?

JOBKUS (0) PRO, 5 jaar geleden

De slangen en intercooler zijn gereinigd. Het probleem doet zich alleen voort als je rijdt met de auto.

JOBKUS (0) PRO, 5 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Het zat in het kleppendeksel. Heb dit nog nooit meegemaakt dat hij dan zeer extreem veel olie verbruikt. Zelfs de dealer had dit nog nooit gehad. Ben blij dat hij klaar is.

JOBKUS (0) PRO, 4 jaar geleden

Opgelost. Kleppendeksel defect

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.