Algemeen: VW/Audi/Skoda/Seat 1.4 TSI/TFSI slecht stationair draaien

Heb nu al een paar keer meegemaakt dat het nokkenaslager loskomt van 1 van de nokkenassen bij de 1.4 TSI (lagers en nokken zitten geperst op de nokkenas), Vaak loopt de motor even goed en dan weer slecht staionair en dan weer goed en dan weer slecht,kan er soms de klok op gelijk zetten, het lager schuift dan op en blokkeerd/raakt de desbetreffende klepstoter (die ernaast zit) met slecht stationair draaien als gevolg zonder enig bijgeluid trouwens. Sluit eerst alles uit en mocht het dan nog niet goed zijn dan mogelijk dit probleem aan de hand. Indien je veel compressieverlies hebt dan is waarschijnlijk de zuiger gescheurd/afgebroken.

Het blok en uiterlijke constructie lijkt gelijk aan de oudere 1.4 en 1.6 16V (kantelende zuigers) en de oudere 1.4 en 1.6 FSI maar heb dit probleem alleen nog meegemaakt bij de TSI versie's,dus alleen de geblazen versie's van dit type blok.

ricky

Geplaatst door ricky (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Oké. Dank voor je mededeling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Ervaringen of stel zelf een nieuwe vraag.