Peugeot 407 2005: Melding storing remlicht/richtingaanwijzers Peugeot 407

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Soms krijgt de klant een melding in het display dat er de remlichten niet werken. Alles functioneert wel gewoon. Nu ook de melding dat de richting aanwijzers niet goed werken en die werken wel gewoon, maar gaan wel veel te snel. Uitlezen gaf een fout op de trekhaakdoos en mn dan de richtingaanwijzers.

Bijkomende klacht opeens is dat de parkeerhulp niet meer werkt. Ook geen melding dat deze het niet doet en is origineel af fabriek en dan zou bij een storing er een melding moeten komen....Maar ook met uitlezen geen foutkode hierop.

Na de trekhaakbekabeling (die we als eerste verdachten) te hebben gechecked kwam de klant met een tip dat het veel voorkomt dat de stekker op de rechter achterlichtunit wel eens de oorzaak kon zijn.

Inderdaad was het als je goed keek te zien dat de geel/groene stekkerverbinding iets anders van kleur was. Dit is de massa en de oplossing is een nieuwe stekker of proberen zoals wij hebben gedaan om een betere massaverbinding te maken.

Alles functioneerde toen weer gewoon, ook de parkeerhulp.

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 12 jaar geleden

het is bekend dat massa probleem van beide achterunits problemen geeft
in de plaat waar de baan zit van de massa een gat boren m4 bout erin en draad naar een massa punt toe brengen
en probleem is weg

vaak komt het voor dat melding mistlamp defect aangeeft terwijl alles werkt en mistlamp de gehele tijd niet wordt gebruikt

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Dank voor de meldingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.