Pontiac Transport: Ruitenwissers blijven af en toe staan

Bouwjaar: 1996

Tijdens de regenbui als de ruitenvegers aangezet zijn gebeurt het af en toe dat ze blijven staan.Klant moet dan uitstappen en ze weer door mee te helpen op gang brengen.Bij ons in de werkplaats wel een half uur op een droge ruit laten vegen, zonder dat ze blijven stilstaan.Hebben alle verbindingen en lagertjes gesmeerd en wachten nu af.Is het bij iemand bekent of de ruitenwissermotor dit kan veroorzaken?M.a.w. komt dit iemand bekent voor?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

waarschijnlijk sleepcontacten in de ruitenwisser motor. overigens uitkijken als je aan dit mechaniek werkt met al zijn stangetjes....wagen van contact!

Droopy2401 (0), 20 jaar geleden

Heb hetzelfde probleem gehad bij mijn Ford Thunderbird. Bleek inderdaad de ruitenwissermotor te zijn. Contacten in de motor waren zodanig versleten dat hij vaker niet dan wel werkte. Nieuwe motor erin (of revisie) en het probleem is verholpen !
Groetjes Droopy

Siem Bijman (140) PRO, 20 jaar geleden

Is een losse module leverbaar van de ruitenwissermotor en die schijnen nogal eens defect te raken.Deze kost 65 euro en een complete motor het 5 voudige.Dus eerst alleen de module vervangen en afwachten.(klant is tot nog toe niet teruggeweest, maar het heeft ook niet veel geregend de laatste tijd)

Dennis2128 (0), 19 jaar geleden

Is een losse module te koop.Zou deze vervangen dat hebben wij ook gehad en het heeft geholpen.Is te koop bij Van der Molen (opel dealer).

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Dennis geen reklame maken hoor!Ha ha ha.Maar is inderdaad besteld bij vd Molen en daar kregen we ook de tip van die losse module en zoals je kon lezen is het probleem daarmee opgelost.Zijn zeer behulpzaam die Groningers!

dirkplas (0), 14 jaar geleden

Had idem wisser problemen met de Transsporter. De ruitenwissermotor bevat een printplaatje waar de stekkerpennen niet meer goed op de print doorgesoldeerd waren. Motor was er eenvoudig af te halen, verbindings-as losmaken en twee bevestigings boutjes. Opnieuw gesoldeerd en geen problemen meer.

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

De site beheerder en het moderatorteam verzoekt een ieder om een nieuwe of gelijksoortige vraag niet in een lopende topic van iemand anders te plaatsen OF in een al jaren oude topic te zetten.
Dit zgn. "doorposten" zal worden verwijderd inclusief de eventueel reeds nieuw geplaatste reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.