Pontiac Transport 2.4: Bobine probleem

Bouwjaar: 1996

Klant klaagt over schokken en inhouden van zijn Pontiac Transport.Deze loopt op lpg, maar het probleem doet zich zowel op gas als op benzine voor.De auto begint bij accelleren in te houden en als je heel voorzichtig gas geeft trekt hij langzaam door naar de 140 km/h.We denken aan een bougie oid, maar vervangen geeft geen effect.Wel zien we dat de bougiedoppen redelijk verbrand zijn en die vervangen, maar ook geen effect.

Onze conclusie is een defecte bobine, maar hoe test je dit of is het een kwestie van gewoon omwisselen?




Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

tja, het testen lukt eigelijk niet echt. wisselen is de enigste optie. je zou ev de doppen van de rail kunnen demonteren en hier losse kabels aan monteren en hierop ev een scoop op aan kunnen sluiten om het onstekingsbeeld te kunnen zien. overigens dit betreft toch een onsteking zonder kabels, dus met een bobinegallerij??



bedenk overigens goed dat ook kleppen problemen geven bij lpg bij deze auto. ook verbrande kleppen komen veelvuldig voor.




jan5047 (0) PRO, 20 jaar geleden

Wat ook een optie is dat de rotor doorslaat, verdeelkap geen lek sporen ? het is duidelijk een onstekingsprobleem maar daar was je al achter




Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

als het goed is heeft deze auto geen rotor/verdeler.



RoelV (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik weet niet of je de beschikking hebt over een vonken kanon? (wat door de ANWB veelvuldig gebruikt wordt op het moment dat de bobine kapot is). Hiermee kun je e.e.a. testen zonder een nieuwe bobine aan te schaffen. Mijn ervaringen hiermee zijn goed.

Siem Bijman (140) PRO, 20 jaar geleden

Het betreft inderdaad een zgn. bobinegalerij.Het testen hebben we inderdaad geprobeert met losse kabels maar dan kun je niet echt meer proefrijden, dus het is dan ook moeilijk vast te stellen of het probleem zich voordoet tijdens accellereren.



Ik heb niet eerder gehoord van een vonkenkanon.Wat is dat precies en wat kun je ermee?Kan interessant zijn, want er komen steeds meer auto's in de werkplaats met een bobinegalerij.

marcvan1 (0) PRO, 20 jaar geleden

het vonkenkanon waarover ik beschikt is alleen bruikbaar wanneer er slechts één bobine is, het kan ook gebruikt worden om een gebarsten delcokap te controleren of bougiekabels die door slaan te testen

janh5107 (0) PRO, 20 jaar geleden

heb je al storingsgeheuen uitgelezen?

RoelV (0) PRO, 20 jaar geleden

een vonken kanon werkt alleen als de bobine werkt.

Siem Bijman (140) PRO, 20 jaar geleden

Probleem opgelost.Het bleek met wat kunstgrepen mogelijk om met bougiekabels de motor op de brug te laten draaien en na een paar keer accelereren bleef de vonk van cilinder 1 en 4 weg te vallen.De bobines zijn los te bestellen en we hebben er een nieuwe ingezet en probleem is opgelost.Uitlezen hebben we niet gedaan, maar dat zal denk ik ook geen resultaat geven, want de aansturing was er wel richting bobines.


.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.