Pontiac Trans Sport: Vonkt op 2 cilinders

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3

Deze auto komt binnen opwant hij loopt plotseling maar op 2 cilinders. We dachten gelijk aan een defecte bobine, maar na uittesten met losse kabels blijken beide bobines maar op 1 kant een goed vonk te hebben. De andere kant geeft een heel zwak vonkje en dus zouden beide bobines stuk kunnen zijn. Met een testbobine bleek dat echter niet het geval, dus zal er een andere oorzaak zijn. Wie heeft een idee? We hebben geen schema's van deze Pontiac en dus is het wat lastig zoeken. Bv waar zit de krukassensor en is die de enige sensor die de vonk regelt of zit er nog een andere sensor?

Er gaat geen motormanagementlampje branden en dit is plotseling onder het rijden gebeurt.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

thebandit (0), 17 jaar geleden

waarschijnlijk is de bobinekap kapot,dat is de plastic kap waar de bobines in zitten,meestal krijg je daar vonkoverslag,
komt meer voor,
succes

Siem Bijman (140) PRO, 17 jaar geleden

Heel goed paul. Inderdaad is de bobinekap de oorzaak. Achteraf was dit te meten geweest., Hij bleek tussen aansluiting 1 en 3 een (hoge) weerstand te hebben en tussen de andere penaansluitingen was geen verbinding. dus dat strookte met de vonkoverslag tussen deze beide cilinders. Nieuwe kap ewn probleem opgelost.

thebandit (0), 17 jaar geleden

oke,bedankt voor de feedback

veel plezier nog met je auto

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.