Renault MEGANE SCENIC: Automaat gaat alleen achteruit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: K4M B7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Oliekeerring was lek van de aandrijfas. Deze vervangen en olie bijgevuld via de torxbout met peilstift bovenop de bak. Schijfje waar die stift doorheen moest was wat verschoven en de torxbout peilstift erin gezet. Auto gestart en wilde alleen maar achteruit. Peilstift er weer uitgedraaid en toen zagen we dat het schijfje zodanig was verschoven dat de peilstift ernaast zat. Schijfje toen weer op zijn plaats gezet en vastgezet.

Maar nog steeds rijdt de auto in de R en N achteruit en in de D en 1 en 2 doet hij niets. Kan iemand dit verklaren want de auto is gewoon rijdend binnengekomen en er is verder niets los geweest.??

Ik lees wel over kleppenblokken ed maar de auto schakelde voor de reparatie gewoon goed.

Robbie

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (315) PRO, 5 jaar geleden

je hebt de vergrendelbout van de schakelselector eruit gedraaid ipv de vulplug. voorste deksel van de bak demonteren, en eigenlijk mbv speciaal gereedschap de bediening weer afstellen.

Robbie Jensema (0) PRO, 5 jaar geleden

Dankje Harry. is er hoop dat we het zelf kunnen afstellen of heb je toch speciaal gereedschap voor nodig. Oftewel, hoe kunnen wij dit zelf weer herstellen?

Robbie Jensema (0) PRO, 5 jaar geleden

Wat is dan de vulplug? De 6-kant?

Robbie Jensema (0) PRO, 5 jaar geleden

Heb de vulplug gevonden.....

harry4203 (315) PRO, 5 jaar geleden

juist ja, die vierkant. ik heb t wel een paar keer zonder speciaal gereedschap weer in orde gemaakt, maar enige ervaring is dan toch wel handig. als je het voorste carter van de automaat eraf hebt zie je eigenlijk wel hoe het in elkaar hoort te zitten.

Robbie Jensema (0) PRO, 5 jaar geleden

We hebben het voorste carter eraf gehaald en probleem gevonden. De kam die door de torxbout op zijn plaats wordt gehouden heeft aan de onderzijde een pennetje dat een asje mee moet nemen en die as was naar rechts verschoven en het pennetje nam dat asje dus niet meer mee.

We moeten het nog weer in elkaar zetten, maar dat moet de oplossing zijn.

Top voor het meedenken.

Robbie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.