Renault MEGANE SCENIC: dashboard is uitgevallen alle lampjes en meters

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Na het rijden met aanhanger is het dashboard uitgevallen, alleen het lampje van de startblokkering en de verlichting werkt nog.
is dit een bekend probleem?
gr

jo62

Geplaatst door jo62 (50) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (215), 5 jaar geleden

- Dan heeft die aanhanger (of je aanhangerstopcontact) op zijn minst een sluiting aan boord en die moet eruit.
- En dan zou ik alle zekeringkasten eens nakijken, want dan heeft iemand waarschijnlijk zomaar wat zekeringen teruggeplaatst (dus van een te hoge waarde), waardoor je nu een ergens een defect hebt opgelopen door de sluiting.
- En ik zou eens net doen of je een nieuwe trekhaak gaat plaatsen op jouw auto: heb je dan een speciale "bedradingset" (met een elektronisch kastje erin) nodig? Als het antwoord "Ja" is, zou ik eens aan de achterzijde van je auto de draadboom vanaf je trekhaak nalopen, of zo'n kastje er ook daadwerkelijk in zit. Zo niet: alsnog plaatsen.
- Als je zekeringen allemaal heel zijn (en uiteindelijk van de aangeduide waarde) en je instrumentenpaneel werkt nog niet, zou ik in jouw geval naar een Renault dealer stappen: die kan je uitleggen of het probleem in je UCH zit ("de zekeringkast") of in het instrumentenpaneel.
- Beide genoemde onderdelen kan je via een garage laten controleren/repareren bij ACtronics.

jo62 (50) PRO, 5 jaar geleden

stekker achter op klok slecht contact, gereinigd en stekkers voorspanning gegeven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.