Renault CLIO: Lichtjes inhouden en foutcodes gaspedaal en gasklephuis

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: D4F D7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Hallo ik heb hier een Clio en die stoot af en toe heel lichtjes tijdens rijden in lagere toeren en soms krijg ik dan ook 2 foutcodes NL: DF079 motorgestuurde gasklep; automatische regeling en DF196 pedaalpositie spoor 1 wat is er nu kapot???

putterman

Geplaatst door putterman (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Ramjod (0) PRO, 5 jaar geleden

Probleem vermoedelijk bedrading tussen gaspedaal en ECU inspuiting.
Want wanneer pedaalpositie fout gaat dan krijgt het gasklephuis verkeerde informatie.

putterman (0) PRO, 5 jaar geleden

Ik heb Renault dealer al gebeld zei zeggen dat dat niet bij deze Renault van toepassing is Renault Clio fase 3 ik merk ook dat als ik gaspedaal vasthoudt op 2000 toeren dan begint hij te schommelen en valt hij in storing

Ramjod (0) PRO, 5 jaar geleden

Zou toch eerst de bedrading checken tussen gaspedaalsensor en ECU en daarna klemspanning van de stekkercontacten. Er zijn ook gevallen waar het gasklephuis inwendig corrosie heeft op de stelmotor door het niet goed afdichten van het electronisch gedeelte ervan.
Dan moet het gasklephuis vervangen worden.

putterman (0) PRO, 5 jaar geleden

Ja ik vindt het allemaal maar vreemd vanmiddag auto gereset toen gaan rijden auto begint rond 1500tpm lichtjes te stoten dan gaat lampje aan en krijg ik storing gaspedaal spoor 1 en als ik door rij komt de gasklepactuator erbij en gaspedaal spoor 2. Toen naar Renault dealer weer gereden en zei zeggen zonder dat ze ook maar gekeken hebben dat die kabel niet van toepassing is op mijn auto en dat het ook de computer kan zijn. In mijn beleving is het probleem de gaspedaal en gasklephuis storing een gevolg fout heb de stekkers aan pedaal en gasklephuis beide schoongemaakt maar probleem komt terug soms is het een paar dagen goed en soms blijft hij terug komen

putterman (0) PRO, 5 jaar geleden

Nieuw elektronisch gaspedaal gemobteerd en probleem is opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.