Renault Megane 2007: Distributie niet op tijd

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4M 97, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 82

Zonder groef

at

Geplaatst door at (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

at (10) PRO, 4 jaar geleden

Hallo, we hebben een 1.6 16v waarvan de distributie vervangen is maar we krijgen de auto niet meer op tijd. We zetten de nokkenassen en krukas met speciale gereedschap op tijd. Nadat de motor even heeft gedraaid houdt de motor in en staan de nokkenassen niet meer in lijn. Kan de nokkenasversteller dit veroorzaken? Alvast bedankt.
Groeten ed

Highway (115) PRO, 4 jaar geleden

nee, zou toch maar weer eens de timing controleren.

at (10) PRO, 4 jaar geleden

Hij is er al 3 keer op en af geweest telkens verloopt die. Ik gebruik dit setje(zie foto). Als de riem erop zit en ik draai de motor met de hand twee keer in de rondte staat die nog steeds op tijd. Even rijden en daarna staan de nokkenassen niet meer in lijn.

at (10) PRO, 4 jaar geleden

Dit setje

Highway (115) PRO, 4 jaar geleden

nokkenasversteller tandwiel ging wel vaak stuk maar of je dit probleem dan krijgt. De motor maakte dan van te voren een tik geluid.

Heb je krukastandwiel met of zonder groef?

Highway (115) PRO, 4 jaar geleden

Ik neem aan dat je een beschrijving hebt van het monteren van de riem. Anders kan ik je een sturen. Ik heb er net over heen gekeken en kan niks raars vinden.

    U heeft een beschrijving voor het op tijd zetten van een 1.6 16 v renault motor?
    Ik heb de distributie en nokkenas wiel vervangen maar krijg hem niet op tijd.
    Heb de nokken assen in lijn met lineaal (kleine deel van de uit sparing boven) krukas tegen de pen aan. Uit sparing op de krukas op 3 uur. - jeroen.1972 (55), 4 jaar geleden

at (10) PRO, 4 jaar geleden

Ik heb de nokkenasversteller vervangen en hij loopt als een zonnetje.

Highway (115) PRO, 4 jaar geleden

Top.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.