Renault Clio: gaspedaalsensor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: k9k, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 48

Heb hier een clio met een gaspedaalsensorprobleem!Heb het volgende al gedaan:gaspedaalsensor vernieuwd,bedrading tussen gaspedaal en computer vernieuwd met originele reparatiebedrading,maar probleem blijft,n.l spoor 1 valt regelmatig de spanning naar 0.0 volt en dan gaat de lamp aan.Als de auto op contact staat en de storing is er niet dan heb ik op spoor 1 0.7 volt en dat loopt op bij meer gas geven.Is de storing er wel dan blijft de spanning lager of 0 volt,dat wisselt!Nu is me opgevallen dat het probleem zich met name openbaart na 10 km rijden vanaf koude motor!Ik denk zelf dat het in de motorcomputer zit,maar het blijft een gok voor me!Er lijkt ook een verband te zijn met de airco en ik heb begrepen dat die ook op het 5 volt circuit werkt.Hij begint onder het rijden af en toe gewoon goed te werken,maar alleen als het gaspedaalprobleem er op dat moment niet is!Wie weet raad?Groeten Matthijs.

bieuwke

Geplaatst door bieuwke (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

willyvan (5) PRO, 4 jaar geleden

aircodrukcontact effe loskoppelen en dan kijken of het weg is

bieuwke (0) PRO, 4 jaar geleden

Ga ik doen!Maar ben dan wel benieuwd of je weet waar dan het probleem zit?

Ramjod (0) PRO, 4 jaar geleden

Airco druk contact komt wel voor maar ook de relais in de zekeringskast motorruimte komen ook vaak voor dat deze gewoon rot zijn. want een relais zorg voor de voedingen van de actuatoren.
Anders deze eens wisselen onderling en proberen.

bieuwke (0) PRO, 4 jaar geleden

Ga ik zeker proberen!!Bedankt!!!

bieuwke (0) PRO, 4 jaar geleden

Aircodrukcontact losgekoppeld.Helaas geen verschil.Drukcontact tevens een nieuwe ingezet,maar blijft er een foutcode opgeven.Airco werkt wel.Relais ook vervangen door andere,echter geen verschil.Lamp gaat uit na paar minuten rijden en dan komt er ook spanning op spoor 2.Voor die tijd niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.