Rover 75: stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 V6

Hallo het volgende probleem bij een Rover 75. De motor is vervangen en nadien wil de stuurbekrachtiging het niet meer doen (veel bijgeluid uit de pomp en veel schuim in het potje) Heb geen probleem gehad in de auto waar dit motorblok uitkwam !. Vervolgens van de oude kapotte motor de stuurbekrachtigingspomp gewisseld(ook hier geen problemen mee gehad) met geen enkele verbetering. Heb geprobeerd het systeem te ontluchten ( volledig naar links en rechts ) maar het is net of de pomp lucht blijft aanzuigen
Moet ik het systeem op een andere manier ressetten of ontluchten ?

alex en henny

Geplaatst door alex en henny (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anielkoemar (0), 14 jaar geleden

Hallo .ik heb het zelfde probllem met mijn Rover .alles wat je boven noemt heb ik ook laten doen.is er iemand met een duidelijke oplossing
ventiel systeem ?????

hugos (0), 14 jaar geleden

Ik denk toch dat er hier of daar een lek in de leiding zit hoor, want dit systeem ontlucht zichzelf. Ik rijd ook met een 2.5 V6. Heb net hetzelfde probleem gehad vorige maand, doch na plaatsing van andere pomp en bijvulling olie was het probleem opgelost. Check eens goed of het oliepeil hetzelfde blijft.
m.v.g.
Hugos

alex en henny (0) PRO, 14 jaar geleden

De oplossing was erg simpel, en eigenlijk moet ik me schamen. De toevoerslang van het potje naar de pomp dicht af dmv een rond rubber ringetje om de aansluitpijp welke in de pomp gaat , en blijkbaar is tijdens uitbouwen van de kapotte motor dit rubbertje gevallen. De pomp bleef dus inderdaad lucht aanzuigen ( maar lekte helemaal niets ! )

hugos (0), 14 jaar geleden

Weer een gelukkig man. Blij dat ik ook eens iemand heb kunnen helpen.
Groeten
Hugos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.