Rover 75: fout code P0170

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 turbo

hoi,
heb hier een rover 75 1.8t staan, als die koud is start hij moeilijk maar slaat aan. zodra ik gas geef smort hij helemaal weg met afslaan als gevolg. Hierna krijg ik hem niet meer aan het lopen. aan de kast en daar komt code P0170 met de melding cilinderrij 1, brandstof berekening systeem onjuiste werking. nu kan ik geen co meten ivm. koude motor, dacht zelf aan lamdasonde. er bevinden zich twee brandstof pompen in de tank kan hier de probleem ook aan liggen? of kan het zijn dat het brandstoffilter dicht zit?
iemand een sugestie?
alvast bedankt,
Hupkes

hupkes

Geplaatst door hupkes (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

koert_ahja (0), 12 jaar geleden

zowel brandstofpompen als filter kan je toch gemakkelijk testen...? 12v erop en moet benzine opvoeren.

D-CARS (0) PRO, 12 jaar geleden

waardes van lmm en tempratuursensor ok??

hupkes (0) PRO, 12 jaar geleden

hoi koert, pompen draaien allebei,

hoi, d-cars
waarde lmm goed, tempratuur sesor is ook ok, ben bij merkdealer geweest en deze vond de waardes aceptabel. weet jij toevalig of deze pompen een hogere opbrengst geven bij vraag naar brandstof? of moet er een constante druk op zitten. Zodra ik hem op spanning zet draaien de pompen even, is normaal ik weet het, maar zodra ik de aanvoerslang weg neem bij de injectoren denk ik eigenlijk bij mezelf wat weinig druk! nu ik dit typ zit ik te denken drukregelaar brandstof pomp kapot?
iemand suggestie?
hupkes

koert_ahja (0), 12 jaar geleden

hupkes,
hier staan - vind ik toch - een aantal interessante zaken tussen...
http://www.obd-codes.com/p0170

hupkes (0) PRO, 12 jaar geleden

hoi koert,
ziet er inderdaad intressant uit, eerste snelle blik dan. bedankt voor je door verwijzing er van ga nu direct eens aandachtig lezen....
meschien een detail over het hoofd gezien.
zodra ik iets meer weet laat ik dat wel weten.
gr Hupkes

hupkes (0) PRO, 12 jaar geleden

hoi,
heb probleem gevonden!!!! er bevind zich in de tank een brandstoffilter deze er uit gehaald. heb wel eens vervuilde filters gezien maar deze sloeg toch wel alles!!!! dicht maar dan ook echt dicht. nu het volgende probleem kan geen nieuwe krijgen alle filter leveranciers benaderd. dealers benaderd en men wist bij enkele niet eens van het bestaan af!!!!! een kwam wel met een antwoord dit is een enmalig filter behoeft geen vervanging, nou even een beetje schoon gespeold in remmen reiniger en daarna benzine erin geplaats en je raad het al starten lopen. aan de kast gezet en geen fout codes meer. Nu alleen dat filter nog. iemand een suggestie???

alvast bedankt maar weer.
Hupkes

koert_ahja (0), 12 jaar geleden

[quote=hupkes]iemand een suggestie???[/quote]
je bedoelt, voor een vervangfilter?
je kan de bestaande filter gewoon uitbouwen en overbruggen, en op een gemakkelijk bereikbare plaats zelf een nieuwe benzinefilter plaatsen. gewoon slangdiameter meten, en een universeel inlijn-filtertje halen.

hupkes (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoi koert, nee dit filter bevindt zich in de tank in een filterhuis. Dit filter komt na de pomp die zich ook in de tank bevindt . Het filter staat onder druk. Nu zegt rover nederland dat dit filter lifetime is dus hoeft niet vervangen te worden. Heb inmiddels al een besteld in engeland samen met een dealer. Dank voor de reaktie. Gr hupkes.

koert_ahja (0), 12 jaar geleden

oké in ieder geval super dat 't opgelost is. en weer helemaal zelf gedaan!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.